Разбрахме се да започнем разговори за регламент, по който да се избират назначенията в регулаторите. Това заяви пред медиите Христо Иванов на съвместно изявление с Бойко Борисов и Асен Василев.

"Подкрепата ни за кабинета беше потвърдена - както за акад. Денков, така и за Мария Габриел", добави той и уточни, че са се разбрали управителят и подуправителят на НЗОК да направят крачка назад и да подадат оставки.

"Срещата, която направихме, реши няколко неща. Благодаря на Христо Иванов и Асен Василев", заяви Борисов.

"Няма да поискам оставката на Асен Василев, защото ми обясни, че за последния месец има 1 млрд. повече събрани. Доста неща си поговорихме за данъчните закони", коментира лидерът на ГЕРБ на въпрос за критиките към бюджета на Асен Василев и дали ще му поиска оставките.

Асен Василев се похвали с голяма събираемост и обяви, че от 0,8 дефицитът за ноември ще падне на 0,6. "На път сме да изпълним бюджета с по-малък дефицит от заложения. Има подкрепа за бюджета", категоричен е финансовият министър.

"След вчерашния ден, в който всики видяхме, че показването на мускули води до потъване на една говорилня, която не е модерна, затова проведохме час и половина разговори - бюджетът на НЗОК и бюджетът на държавата ще бъдат подкрепени" обяви Борисов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук