"България в момента е като някой изпаднал, на който никой съсед не иска да му да де пари. Следващото правителство, което дойде, ще трябва да праща борчовете", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти на партията във Варна.

Той разкри и какви грозни финансови спекули правят от "Продължаваме промяната" (ПП).

"Това е майсторлъкът на обирджията с тука има – тука няма и пирамидите. Казвате "Вдигнаха ми пенсията!", а те те обират - от двата джоба ти взимат.

Две години умниците не взема парите от Брюксел - само ние нямаме план за възстановяване", заяви Борисов.

"Това е горчивата истина - върнаха ни за тези седем месеца поне с 10 години назад. Наново всичко трябва да се прави, за да се възстановят финансите.

Иде тежка зима - дърва няма, пелети няма, а пари има само в офшорките", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Големият въпрос за мен е защо се получи така? От къде дойде тази интервенция? Не си ли отговорим на този въпрос...

Не знам какво ще правим, но трябва да съберем парите, изнесени навън, за да се възстанови донякъде държавата", уточни Борисов.

"Когато се готвим за война, то трябва да знаем, че е за война, а когато се готвим за тържества - за тържества.

Най-лошите ми предположение от месец-месец и половина го приказвам това... белкем се размине, но в тази частична мобилизация в армията на Русия, говори се за ядрен шантаж, говори се пак за Запорожие.

Ние веднъж сме брали ядовете с Чернобил и знаем какво става с държавите наблизо.

Ако някой направи нещо... саботаж... както ще стане с нашето земеделие и туризъм?

А те всеки ден го говорят това! Не случайно го говорят!", заяви Борисов.

"Частичната мобилизация в Русия ме плаши! Много!

Заради това имаме ясна позиция, че войната трябва да спре, да се помага на Украйна иначе войната ще продължи дълго, а нашата страна - най-вече Северна България, е застрашена", допълни той.

"Не ме разбирайте грешно - аз толкова разочарования виждам от хората от Кирил и Асен, че не си представям как ще предложа такава сделка. Въпросът не е те дали искат, а че нашите хора не го искат" - така той отговори на въпрос дали може да направи коалиция с ПП.

"Искам да сме разумни, аз съм опитен човек, но по-трудно и опасно време не е имало в последните 50 години. Трябва да имаме силна държава. Не, че с Радев сме се заобичали, но зачитаме хората зад хората, копито са ни избрали.

Гледам да е по-мирно. А служебните министри на Радев завариха пълен хаоси и бардак и самият Радев го каза и всички му повярваха, а когато ние предупреждавахме за това ни чегъртаха", допълни Борисов.

Съвсем неочаквано той обяви кога ще се пенсионира: "Ще се пенсионирам, когато видя "Хемус". А за да направим "Хемус", то трябва да гласувате на втори".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук