Няма да се хвана на въпросите на Божков ТВ. Така реагира премиерът Бойко Борисов на въпросите от журналиста на bTV по повод прехвърлянето на акциите от бизнесеман Васил Божков.

Министър-председателят бе на инспекция на газовата връзка с Гърция, но покрай енергийните теми и мерките за коронавируса, той коментира и сагата с акциите на футболния отбор "Левски".

Борисов със сензационни новини за "Балкански поток", Божков и акциите на "Левски" ВИДЕО

Ценните книжа му бяха джиросани от обвиняемия Георги Попов, който се укрива в Дубай заедно с Васил Божков. Журналистът Сашо Диков пък преди дни влезе в ролята на куриер и се опита да ги занесе в МС.

Борисов на няколко пъти обясни, че не иска да влиза в тази игра и даде да се разбере, че не иска акциите и никой не го е питал. Това обаче не отказа представителя на bTV да атакува премиера.

"Вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата. Как така, без да ме питате!? Законът го позволява!? Като го позволява, той не ми пречи да кажа „вие сте едни негодници и не искам дори да чувам за вас. Не, не са на мое име", каза той. 

След това добави: "По никакъв начин няма да ме вкарате в тази игра, че някой е позволил да ми джироса акции. Утре всяка фирма в ликвидация може да ми джироса акции" и препрати медиите при този, на който всеки ден дават думата, визирайки интервютата на Божков пред bTV.

В резултат от bTV цитираха изявлението на съдружника на Божков - Георги Попов пак пред медията по-рано през деня. Възползвайки се от тази трибуната, Попов призова Борисов да действа и да прехвърли акциите на феновете или на клуба.

Премиерът отвърна, че действа, правят магистрали, газопороводи, дават грантове за бизнеса, все още не са теглили заем, а държавата все още е икономически най-стабилна в ЕС. За пореден път натърти, че не са на негови име акциите.

Това обаче не удовлетвори медиите, които настояваха, че Борсов все пак трябва да вземе решение за акциите, въпреки че той обясни напълно ясно, че те не са негови.

Премиерът заяви, че няма да даде възмжност "отново да се упражняват" на неговия гръб.

На въпроса дали е имало разговори назад във времето с Божков, Борисов отговори:

"Божков ТВ не ме касае"и повтори, че има повдигнати обвинения срещу бизнесмена и не иска да се замесва в тази тема.

След това последваха въпроси за чата между Божков и Горанов, пуснати във Фейсбук от обвиняемия бизнесмен.

"Нещо произолезло ли е от тези срещи. Някаква промяна в закона или облагодетелстване на фирмите на г-н Божков", каза Борисов. За да подсили въпросите си пък журналистката от bTV дори цитира "медиапул", друг рупор на фалшивите новини,

който открито обслужва родните олигарси, че след този чат "Божков получавал всичко, което поиска".

На това Борисов отговори с усмивка: "Не думай".