ГЕРБ и СДС започнаха преговори за общо явяване на предстоящите през май Европейски избори 2019. В момента в централата на ГЕРБ тече пресконференция, на която присъстват лидерът на партията Бойко Борисов и заместник-председателя Цветан Цветанов.

От страна на СДС са председателят Румен Христов и Владимир Кисьов. 

Междувременно снимки показаха как започнаха преговорите.

"С Румен Христов се знаем от дълги години. Имаме близо 23-годишно познанство и приятелство, което обяснява защо сме тук", така премиерът Борисов започна обръщението си.

"Форматът ЕНП е много важен за нас, защото това са европейски избори. И колкото тук се опитват да ги превърнат в местни и междупартийни, то те са огромен залог за бъдещето на Европа. Партията, която е нанесла най-много поражения на БСП е ГЕРБ", похвали се Борисов.

Той предупреди, че има много опасности, които се крият по света в днешния му вид и поясни: "Трябва да защитаваме българския национален интерес. Вчера говорих с Таяни, снощи с Дол". 

"Имаме много работа и не мога да се занимавам повече с партийни дела тук. Надявам се всичко да бъде изпълнено и да бъде доведено до успех", заяви още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!