Лидерът на ГЕРБ в момента е на среща с жители на Търговище. Събитието се провежда в Драматичен театър Търговище, ул. „Бенковски“№2. На срещата са още водачът на листата на ГЕРБ­ Търговище Теменужка Петкова и Владислав Горанов.
"Допуснах много грешки. Не само че за президентските избори аз не отидох никъде, а и не пуснах нито един от министрите да обикалят страната, защото мислех, че е по­ важно да си вършат работата в министерствата", каза Борисов.

Той благодари на хората, пренебрегнали хубавото време и почивния ден, за да се срещнат с тях.

Борисов покани кмета на Търговище, който даде отчет какво е направено в общината и използва възможността, за да си поиска още средства за някои проекти. 

"За предишните избори ходех по срещи с Цветан Цветанов. Сега не е намаляло доверието между нас, но ходя с финансовия министър, защото той пише. Води си записки какво обещаваме и после изпълняваме", каза с усмивка бившият премиер.

Той пое ангажимент пред гражданите на Търговище, че в следващия мандат ще ограничат бюрокрацията. Целия комплект документи, необходими за някаква процедура, ще се събират от един служител и ще се издават възможно най-бързо.

"Искам да ви кажа какво допълнително ще се направи в следващите години и то бързо. В Търговище сме изпратили един от най­компетентните и честни, прозрачни хора ­ Теменужка Петкова. За нея се подписвам с две ръце, че такъв морален човек трудно се намира. Не че ние не сме морални, но тя е талонът, по който се мерим!", заяви Борисов.

"Ще обърнем бюрокрацията с хастара нагоре!", подчерта той и добави, че доходите на младите семейства също са сред основните акценти в програмата на ГЕРБ.

"Ние имаме възможност, без да счупим пенсионния модел, да помогнем и на пенсионерите. А техните деца да дадат повече брутен вътрешен продукт, за да се повишат и пенсиите... Затова се надявам, че като седнете със съседите да си говорите за политика, разяснявайте на хората какво правим ние и към какво се стремим", посочи Борисов.

Той изтъкна, че не иска да ни смятат за "послушковците на Европа". "Ние сме отличниците!", заяви Бойко Борисов.

"Аз не мога да ви обещая като госпожа Нинова, че ще ви направя деца. Има около 300 000 семейства с репродуктивни проблеми. Мъжете сме под стрес, той ни пречи, станахме крехки същества. Но тези семейства искат да имат бебета, това е съществен проблем. Затова ­колкото пъти искат да опитат тези семейства да имат деца, толкова пъти ще им се дадат пари!".

"ГЕРБ е единствената политическа партия, която не се е коалирала с ДПС. И няма никакъв шанс да се коалираме с ДОСТ. Що се отнася до това, че ДОСТ са ни подкрепили на президентските избори, ДПС и ДОСТ използваха президентския вот, за да си преброят гласовете", заяви лидерът на ГЕРБ.

Преди Бойко Борисов на трибуната говори бившият финансов министър Владислав Горанов. Той изтъкна, че по време на управлението на ГЕРБ е България става трета по икономически ръст в Европа.

"Да, за да стигне до всеки един човек, ръстът трябва да е и по­голям. И ние знаем как да го постигнем. Затова в нашата програма ние сме направили прогноза, според която тези 650 лева минимална заплата и 1500 лева изобщо не са непостижими. Това не е обещание, а прогноза ­ ако по същия начин се управлява държавата, докъде можем да стигнем", коментира Горанов.

Той се пошегува, че ако избирателите държат на коректните обещания, ще гласуват за ГЕРБ "поне докато се построи автомагистрала "Хемус". "Искам от премиера Борисов да обещае, че ще позагърби Южна България и ще обърне внимание на Северна България", отбеляза Горанов.