Антон Тодоров си замина само за ден, помните ли? Само за столчето и вече не е в парламента. Ама да не ме подтиснете и мен като него", пошегува се Борисов, но продължи: "Така действа ГЕРБ, това е." Това заяви в интервю пред Нова телевизия от Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.
Сидеров, ВМРО и НФСБ са събрани в блок. За да нямаме недоразумения, направихме програма за управление още в началото. НАТО и ЕС са неизменни ценности. До година има избори - на 24 май. Ние ще си излезем отделно на тях. Сидеров привлича русофили, Валери Симеонов привлича други. Затова те си отстояват ценностите, пазят си ректората. Не толерирам автономността на коалиционните ни партньори. Преди министърът на правосъдието се изказваше като опозиционер. Заедно с Радан Кънев. Те бяха в управление, но и в опозиция. Сегашните ни партньори си имат позиция от години насам. Ние сме се разбрали с тях", каза Борисов и добави, че за България от всякъде се чуват само похвали.

"С главния прокурор направихме среща заради Желяз. Всяка дума би могла да бъде проблем, казана по темата от мен. До 3 седмици в България ще бъде и главният прокурор на САЩ и още много лица от администрацията им. Те ще бъдат на вашите места. Вчера имахме разговор с хората за контакт. Ще видим какво ще се случи", каза той.

"Нинова е подтисната, не може да спи. Такова председателство и такива срещи едва ли скоро ще се проведат пак така в България. Точно сега да иска оставка, като абсолютно не е готова, не виждам какво се мъчи да прави. Има проучвания и те ясно говорят кой ще спечели. Два пъти им казвах "хайде, управлявайте" и им дадох. Те какво сториха? Какво стана в тяхното правителство? Какво решиха те?", запита Борисов.

"Президентът пък говори като човек, сякаш е дошъл от някъде, а години наред е бил командир във ВВС. Преди ми говореше, че е приземена авиацията, ама утре ще прави парад, нали? Защо купиха три Спартана транспортни и то с договори, с които ги строшиха. Договори за поддръжка няма. Защо тогава не купиха преди нашето управление 3 спартана транспорт? Взеха 12 ГУГ-и - транспортни - няма един с пушка или пистолет. Нямаше оборудване. 4 летят в момента от 12. Това са уж най-скъпите и модерни хеликоптери в света и накрая за капак - 3 пантери, пак транспортни. Те също нямат и един пистолет на тях", каза Борисов.

"Не считам, че съм идеален и правим всичко както искаме. Радев не спира да ме напада, където и да отиде. Нали е обединител? Той е президент само на две партии", добави той. 

"Търговците винаги може да имат спекула заради еврото. Надявам се да не стане. Полагаме много усилия да влезем в Еврозоната, защото това ще намали и лихвите по кредитите. Държавите в ЕС са скептични, защото вече са патили от страни, които не са готови да приемат еврото", каза той

"Аз съм отраснал с маргарин. Преди маслото беше много скъпо. Преди родителите сме се редили на опашка по 2-3 дни, когато на власт беше БСП. Много бързо това се забрави", каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!