Подавам оставка на ръководения от мен Министерски съвет. Нека да честитим на победителите изборите. Категорична, ясна и точна победа и поне аз не си спомням толкова честни избори. Това заяви от парламентарната трибуна Бойко Борисов.
"Преди две години държавата беше в критична ситуация, надявам се никой не е забравил. Имахме два варианта правителство след правителство или коалиция, за да стабилизираме държавата", заяви премиерът.

Мислех, че максимум може да се изкара една година в това състояние, в което дори и колегите от РБ имаха тежки противоречия. Искахме да се запази тази стабилност затова правехме и редица компромиси. Аз знам какво ни е било две години. Нашата оценка е, че се опитахме и положихме максимум усилия. Нито се е вдигнала цената на тока, успяхме да платим, каквото имаше да се плати", каза Борисов. 

"Това е реален вот. Промяна на политическата ситуация. Затова обвързвам двата избора. Чувах какви ли не глупости по мой адрес, че съм бил диктатор, че съм бил султан. Управлението се дава от народа и когато той е разколебан в това, то то трябва да се върне",заяви той.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!