Премиерът Бойко Борисов отговори на твърденията на БСП, че управляващите са разпределили 111 милиона лева предимно за общини на ГЕРБ и ДПС. Той обясни, че правителството не разделя общините на принципа кой ги управлява. Борисов коментира, че кметът на Сопот, който е от БСП, му е благодарил за отпуснатите средства и даде за пример и отделените пари за Троян и Гоце Делчев, където също има кметове от левицата.

"Толкова много средства са дадени. Ами те имат и най-малко кметове. Я сметнете, понеже те били говорили, че били втора политическа сила. Ама сметнете жителите на градовете, които се управляват от ГЕРБ. Ами те са над 6 милиона и половина. Естествено е за там, където живеят най-много хора, да се отделят най-много средства. 15 милиона от това постановление са за метрото, последния лъч до "Овча купел". 9 милиона са за Пловдив за догодина за европейската столица на културата. Това са проекти и те вървят и какво, като ДПС - там в Родопите, в Делиормана не живеят ли хора? Всичките пари са за водоснабдяване, канализация, детски спортни площадки, обредни домове", заяви Борисов.

През изминалите дни в хода на пресконференция заместник-председателят на БСП Кирил Добрев разкритикува последното разпределение на пари за общините чрез постановление на Министерски съвет. Той обърна внимание, че село с 200 души получава 1 млн. лв. за асфалтиране. „Няма пари за майки, нито за социални мерки, но има пари за асфалт - в село с 200 жители. Може би като се прибират козите да не си цапат копитата. Ние от БСП с нашите представители в местната власт няма да оставим тези неща така“, посочи Добрев. Той отчете, че с три постановления този Министерски съвет е разпределил 360 млн. лв за по-малко от една година. „250 млн. са раздадени на общини на ГЕРБ“, отчете Добрев.

„В този тежък за ГЕРБ момент - купува ли си правителството парламентарна подкрепа за новия политически сезон? Опитва ли една година преди местните избори да купи изборите“, попита Добрев. „Защото в тези списъци, с общини, няма нито лев за бедстващи общини, за наводнени“, каза още Добрев.