"Хората се страхуват да отидат да гласуват с машина. ГЕРБ се справи с едни странни коалиции в кандидат кметската кампания", това заяви новият кмет на Нова Загора Галя Захариева.

БЛИЦ припомня, че тя спечели кметските избори, които се проведоха на 3 юли.

"Доверието, което получихме е голямо и го заслужихме", заяви тя на среща с привържениците на ГЕРБ в Нова Загора, където присъства и лидерът на партията Бойко Борисов.

Тези избори показаха, че ГЕРБ е единствената жива и реална партия. Партия, която има идеи и си ги следва", това заяви пък Десислава Танева от ГЕРБ.

"Ники Грозев заслужаваше да му посветим тази победа", заяви Борисов, който благодари на всички, че са се мобилизирали за предсрочните кметски избори.

"Представете си, ако беше обратното. Сега мълчат. Те дори не си познават кандидатите си, не си знаят безродието. 

Единият кмет, другите са се събрали комунисти и жълтопаветници, но да не ги обиждаме, а да им покажем, че работата си има своето значение. 

Вечерта преди изборите дори не беше минал бюджета и да благодарим на нашите депутати, че и на Каримански и Йордан Цонев - хора, които разбират от финанси... имахме един слаб бюджет, а ето какво стана.

Не знам дали пенсионерите си дават сметка, че ако не се бяхме намесели, то увеличението им можеше да е едва 1%, а това при тази инфлация е нищо.

Гечев, който сега е професор Гечев, световният шампион, който е фалирал над 20 банки, сега е в преговорите. А по негово време за 3 хиляди лева пенсия се купуваха 2 хляба.

Един приятел от Америка ми се обади и ми каза: "Какво се оплаквате? Та вие - опозицията, управлявате, защото чрез бюджета се прави политика"

Ние не поправихме бюджета - ние го прекроихме. 

Този лош сън с тези хора ще отмине и ще трябва да се поправя държавата. Чак сега ни дойдоха на сгода - през бюджета да защитим бизнеса.

Това е реалната спирачка на инфлацията", категоричен бе Борисов.

"Тези обещаха по 4 магистрали! Помните ли? По три моста, пет ли, три ли тунела - какви ли не лъжи и измами. Къщичка за къщи няма построена, една дупка няма запълнена, една пешеходна пътека боядисана...

Година и половина застой. Това ще влезе в учебниците по строителство", заяви Борисов за управлението на "Продължаваме промяната" (ПП).

"Говориха и нагнетяваха, че ще купим изборите, а през това време те купуват цели парламентарни групи и депутати", допълни лидерът на ГЕРБ.

"В моментна пред очите на медиите се купуват и продават гласове. Защото един депутат е носител на около десетина хиляди гласа, защото отпред е бил Борисов, Слави или Коцето от "Възраждане".

То купуването не е само с пари, олио, захар или хляб, а с обещаване на постове – министерски и други. Ми това също е корупция!", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Та кое му е честното? Честното след 2-3 месеца – в края на лятото, когато си дойдат хората от почивка, да се направят избори и както ни подредят хората", допълни той.

По думите му по 300 милиона на месец излизат от джоба на българите със схемата за нафтата и бензина.

"Ще внесем за смесено гласуване, за да може да се вдигне избирателната активност. С тая ниска избирателна активност партиите не са много представителни. В момента преговарят партии с по 4-5-6%. Това е гротеска!", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

"400 тира с тухли минали току-така някак си – това го чух сутринта. Дали е вярно или не – не знам. Но си го говорят хората. Брутална контрабанда", каза Борисов.

По думите му е привнесена не инфлацията, а партийното ръководство, което ни управлява в момента.

"Стари енергийни лъвове лапкат много пари", отсече Борисов.

"Когато най не очакваха излезе Тошко Йорданов и Караджов и им разказаха цялата престъпна схема. Радев, който ги създаде вече за тях е "оня". Типичка българска неблагодарност", допълни лидертъ на ГЕРБ за действията на ПП.

"Слави им каза много хубаво - ега се задавят с власт. Това ще бъде агония.

За нас е най-добре да съставят правителство, защото ще се провалят отново", категоричен бе Борисов.

"Да гласуваш бюджет като опозиция на управляващата партия е катастрофа, но ние го направихме. Това е все едно, че на ръце ги носим", допълни той.

По думите му танкерите, обявени от Петков, били разтоварени в Турция, но докарани в България от тръбите, направени от ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!