Един мой приятел от САЩ ми се обади и ми каза, че ще останем в историята като опозицията, която управлява. И за Северна Македония, и за бюджета, ние внесохме и решихме за посланиците. Ние не само ги атакувахме. Ние си мълчим за това, което знаем. Това заяви Бойко Борисов по време на извънреден брифинг на ГЕРБ.

"Освен пиари, които виждаме, друго не виждаме и не чуваме", коментира Борисов и темата с танкерите с втечнен газ и гръцката връзка за доставка на газ.

"Що се отнася до РСМ, учуден съм, че такива обиди ни нанасят на протестите си. Това означава, че сме били прави в подкрепата си за присъединяването им. Те ако продължат да наричат България фашистка, имат толкова възможности да спират, докато това се промени, така че можем да бъдем спокойни. Те казват, че ние се дължим като "тъмен балкански субект", но сега Европа като вижда какво правят, това работи за нас. А аз искам тези два балкански народа, тези съседи да се разбират", заяви Бойко Борисов.

Той коментира и въпроса за ковид добавката към пенсиите: "Наричах я тогава "мазнинка" за държавата. И бяхме казали, че те важат, докато трае ковид кризата. Защото този и с 300, и с 1000 лева еднакво купуват лекарствата и това се налагаше като социална мярка. И това се бяха пари. Българите има много хубави поговорки: "Който нож вади, от нож умира". 

"Искат да се оттегля. Ами аз съм се оттеглил. И Кирил Петков се оттегли от партията, да дойде тук, ще му осигуря едно диванче. Толкова години съм бил на всякакви постове, изборни при това, с чудовищно мнозинство печеля. Че моето его и тщеславие отдавна-отдавна са задоволени. Стоя тук, за да им обясня къде продължават да грешат. Където успяхме да спасим бюджета, спасихме, но не всичко.

Така че въпросът с такива приказки определено е несъстоятелен. Никой не иска да говори с лидерите, а с по-слабите, да стават повече приказки. Ние искаме да има бързи решения, защото народът се плаши, усеща го с всичките си сетива, най-вече с джоба си", коментира още Борисов. 

"Относно репресиите - в Нова Загора са ходили при бизнесмени да ги заплашват да не участват за ГЕРБ в изборите. На Бойко Рашков ли да се оплача? Всичко се вижда. От техните машини. Репресията поражда, според Закона на Нютон равно по сила и обратно въздействие", отбеляза още той.

Той коментира и отцепниците, напуснали ИТН и заяви, че "до вчера никой не им знаел имената" и били в парламента само благодарение на Слави Трифонов.