Бойко Борисов възложи на всички да помислят и каза, че е отворен за предложения относно това как да можем да излизаме навън по паркове, градинки и в близките планини, без да има струпване на хора. 

"Само заедно може да оцелеем. Трябва да измислим как да стане това", каза той. 

"Ако мога да отговоря на въпроса кога ще може да излезем от това положение и да се върнем към нормалния ритъм на живот, щях да получа Нобелова награда. Страх ме е, че на Великден и Цветница може да се вдигне броят на заразените", каза той.

По думите му българите сме били изключително дисциплинирани и само Германия може да ни съперничи. "Те обаче имат 4 хил. млдр. евро", коментира той и добави "това ме ласкае, но е трудно съревнование".
 

"Вярата в Бога и здравето вървят заедно. По-добре да ме намразят хората толкова, че да не искат да ме видят, но единственото нещо, което работи към днешна дата, е изолацията", каза Борисов и призова всички да бъдат дисциплинирани още 2-3 седмици. 

"Ние не си играем с българския народ на женичка. Не сме изградили барикади, а сме сложили по няколко полицаи, които да напомнят на хората, че движението между градовете не е полезно", заяви Борисов относно направените КПП-та. 

Той отново добави, че правителството разчита на самосъзнанието на хората и на дисциплината. "Не е геройство да нарушиш забраните и да заобиколиш някоя барикада", смята Борисов. 

"Томислав вчера много добре го каза - когато двама се карат, виновен е по-умният. Няма да коментирам какво е казвал даден човек. Имаме си достатъчно работа, трябва и всеки ден да се молим на хората да спазват мерките, трябва да търсим лекарства", смята министър-председателят. 

"Ако не се бяхме затичали по заводите и нямахме герои тъкачи и шивачи, щяхме да ходим с найлони, защото няма от света къде да дойде", така коментира облеклата на родните медици премиерът и се обърна отново към репортер на Слави: 

"И аз мога да пея песни, но е трудно да ръководиш държава. И аз съм певец, не лош."

Борисов огласи, че изпълнителните директори на ББР ще бъдат освободени.

„Един въпрос, който не ми е зададен, но искам да отговоря. Възмутен съм от това, което направи Българската банка за развитие.

И понеже и финансовият министър ми каза, че никой с него не се е консултирал, и на министъра на икономиката, който е принципал на ББР, съм му разпоредил изпълнителни директори и борд да бъдат незабавно освободени.

Нито аз съм знаел, но понеже не ми отива да кажа, че не съм, защото ББР действа като всяка останала банка, но за народа това е държавна банка. Затова министърът принципал да свиква борда и да освобождава всичко в него“, заяви Борисов на брифинг в Министерски съвет. 

Проф. Тодор Кантарджиев обясни защо е избран именно Банско за този скрининг: 

"Това, което ще се направи в Банско, тъй като там случаите, които бяха доказани, включително и на чужденци, ще се проведе изследване за търсене на антитела, защото са минали вече 2-3 седмици от когато хората са били в контакт с вируса", каза той.

"Ще се разбере дали са направили имунен отговор. Те са били още преди 3 седмици в контакт с вируса".