От папата до Белия дом... най-важните хора в света дадоха оценка за България. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на ремонта третокласния път Михалково-Девин-Стойките за Смолян.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес лидерът на ГЕРБ отново подкара мощния си джип, но се разгневи заради нагли кражби.

Министър-председателят посочи, че страната ни изпраща много успешна година с голям ръст на икономиката, стабилни финанси и повишение на доходите.

„Регионите са в растеж: Родопите, Северна България, метрото в София, пречиствателни станции. Всички кметове са получили, но искат и още. Заводите работят. Сто тира на ден минерални води на ден се изкарват оттук само. 7 % ръст. Избори минаха няколко – успешни за нас“, добави Борисов.

Във връзка с ремонта на пътя Михалково-Девин-Стойки за Смолян той отбеляза, че преди пътната инфраструктура е била тясна, а сега вече е по-удобна за използване.

„Сега вече сме направили и мантинели, специално за пешеходците зона. Видимо кметовете са доволни. На няколко места се довършват мантинелите и днес, утре ще го приключим. Това е много добре за туристите. И за бизнеса, за транспорта“, добави той.

„Понеже Радев много обича да говори за корупция: неговото правителство 17 километра – 240 милиона. За същия път 38 километра – 46 милиона.

Ето я корупцията. Да отива да я гледа. Тя е видима.

Кои са я строили, кой беше кръстил тунела на името на дъщеря си. Тя е написана корупцията и тя е в неговата партия“, допълни още Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!