Евроатлантическата ориентация на България е доказана, ориентацията е доказана. Имаме договор от 2006 година и 2000 американски войници са в България. ​​​​​​​Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в "Дондуков" 2 след спешна среща с президента Росен Плевнелиев заради създаването на т. нар. общ натовски Черноморски флот, както и на реакцията на Турция през последните часове. Той допълни, че непрекъснато се провеждат учения и ние ги наблюдаваме. „По пронатовски от това няма накъде”, каза Борисов.
Както вече БЛИЦ съобщи Румъния оправи настоятелна оферта към България да се включим в общо военноморско формирование с участието и на Турция, и на Украйна. Предложението е било подкрепено от Плевнелиев, но отхвърлено от Борисов.
 


"Изключително съм доволен, че всички сме категорични по тази тема. Флотилия по начина, по който бе предложена е отхвърлена.", посочи той. 

И президентът, и военният министър, и аз сме против флотилия срещу Русия. Никой няма съмнение в нашите проевропейски позиции. Това каза премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг на "Дондуков" 2. 

Винаги съм казвал, че ние сме миролюбива страна. Не искам Черно море да се превръща в място за военни действия. 
Тема за кораби на НАТО на нашата граница може да възникне само ако има мощна бежанска вълна. 

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ КАКВО СИ ПРИЗНА ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР НЕНЧЕВ ЗА ФЛОТИЛИЯТА!