Премиерът Бойко Борисов отново се качи на хеликоптер и направи важна проверка. БЛИЦ припомня, че преди дни той отново полетя във въздуха, за да направи инспекция на българската граница.

Министър-председателят направи полет над компресорна станция "Расово", която е част от проекта за разширение на газопреносната ни инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница.

Борисов със страхотна новина за България от Русия на Националния празник

"Правим много добри инвестиции за бъдещето на България в следващите десетилетия да играе ключова роля в газоразпределението и преноса на Европа", заяви Борисов щом кацна на земята.



По думите му трите компресора, които се поставят, са най-качествените възможни и дават възможност за пренос на газ от всякакъв произход.

"От Турция, Гърция, Румъния, Русия да потекат през нашите газови магистрали.

С тази компресорна станция и тази при Провадия можем да увеличим капацитета на "Балканския поток" до 20 милиарда, сега е 15 така, че гръцката връзка ще може не само да обслужва България, но и да диверсифицира газ нагоре по цялото трасе", допълни министър-председателят. 

"Усилено напредва строителството на КС "Расово", която е част от проекта за разширение на газопреносната ни инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница.

Това е една от двете компресорни станции, които ще служат за повишаване на налягането по трасето на "Балкански поток", другата е "Нова Провадия".

Площадката на КС "Расово" е с площ около 120,7 декара. На нея освен три газотурбокомпресорни агрегати ще бъдат разположени и административна сграда, производствени и обслужващи сгради", заяви още Борисов.
 

Премиерът разговаря и с работниците и ги пита дали им дават храна, вода и пари.

"Плащайте им премии на тия хора. Вижте как работят", призова премиерът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!