„Кое може да ни убеди да не е тя? Няма качества? Не е доказана?“ – това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по адрес на Рая Назарян, която от партията му изгниеха за председател на 50-ото Народно събрание (НС), но в сряда не получи необходимата подкрепа.

„Не видях и друг да получи нужната подкрепа“ – допълни Борисов.

„Надявам се всички да бъдат отговорни, защото ако не бъде избран председател ще има конституционна криза и дори не можем да отидем на избори.

Толкова е сериозно и аз съжалявам, че за втори път Христо Иванов ми прави този номер – вкарват ми промени за Конституцията, гласуваме ги, а той… скрива се, дезертира се и си отива в Брюксел.

Нито е честно, нито е почтено“, каза лидерът на ГЕРБ и допълни:

„Сега с кой, ако не с ПП-ДБ да направим правителство.

Ние сме на избори, въпросът е чисто технологичен – да изберем председател на парламента, който да ни прати на избори. А сега и това не можем да направим“.

Слави Трифонов и ИТН

„Аз разбирам Слави Трифонов. С всичките си възможности в медиите, в НПО-тата, в тези дни на преговори, се явиха колегите от ИТН, те имаха възможност създадена публично или да бъдат като смокинов лист – казвам го със съжаление, това се наложи в обществото... 

Аз мисля, че Слави Трифонов… като емоционален човек затова и реагира снощи. 

Край: Слави наруши мълчанието и каза тежката си дума за кабинет с ГЕРБ!

Или да кажат, че депутатите му са купени. 

Именно затова и аз вчера казах, че подобна подкрепа не ни е нужна, защото което и от двете да се каже, то е лошо за ГЕРБ, лошо е и за колегите от ИТН“, допълни Борисов по адрес на Трифонов и партията му.

Кирил Петков и страховитият натиск

„Извадих си от bTV – от студиото, в което г-н Петков връхлетя и започна да се обяснява с Каримански, мисля, че беше, за милиард и половина, два ли. Г-н Петков вчера каза, че не съжалява, че съм го победил с 11%, но че се пазаря с ИТН.

Помните ли, когато депутати излизаха и казваха, че им е оказван страхотен натиск в лаборатории, в офиси, от колегите от ПП? Сиреч, г-н Петков явно знае каква е технологията.

Аз понеже не я знам, не съм се срещал нито със Слави, нито с Тошко, нито с който и да било. Сиреч, той предопредели вчера каква би била технологията, в която той явно е участвал.

И вместо да подпомогне процеса, да не влизаме в криза, остана в опозиция в гласуването. Той се нарече градивна опозиция, която ще помага на евроатлантическата ориентация на страната.

Само че вчера той се нареди заедно с БСП, „Възраждане“, „Величие“, гласувайки срещу евроатлантическата ни ориентация“, заяви Борисов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!