Заедно с премиера д-р Саад Еддин Ел Отмани присъствахме на подписването на Административно споразумение към Спогодбата за социална сигурност между България и Мароко. Това съобщи на профила си във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов. 

Документът регулира осигуряването при работа в двете държави, както и реда за отпускане и изплащане на пенсии и други видове обезщетения на хора, които са били осигурявани в двете страни. 

"В сферата на сигурността и сътрудничеството работим активно в последните няколко месеца. В сферата на стокооборота имаме около 30% ръст, надвишава 250 млн. евро. Има добър стокообмен и се надявам и със споразуменията, които подписахме днес, да дадем по-голям тласък на бизнес отношенията. Бронежилетките, които носят полицаите и военните в Мароко, са български. Имах възможността да представя и възможностите на военно-промишления комплекс на България", каза Борисов след срещата. 

Той изрази надежда д-р Саад Еддин Ел Отмани да посети България следващата година. "Мароко е входна врата към Африка и стои изключително стабилно. Крал Мохамед VI полага огромни усилия в тази посока. България стои по същия начин на Балканите и в Европа", каза още Борисов.