Председателят на фондация „Ханс Зайдел“ Урсула Менле изпрати  поздравителен адрес до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов по случай победата на ГЕРБ на парламентарните избори."Много българи от гражданско-консервативния спектър вече откриха своята политическа родина в ГЕРБ, за да участват в европейското развитие на България и да градят нейното бъдещо благополучие", се казва в писмото, съобщиха от пресцентъра на партията на Борисов.
Според педседателя на фондация „Ханс Зайдел“ четвъртата поредна изборна победа на парламентарни избори на ГЕРБ е най-доброто доказателство за  политическия, икономическия и обществения успех на партията. 
 

"Това може да Ви даде увереност смело да продължите започнатите реформи. Искам да пожелая на Вас и на Вашата партия и за в бъдеще много успехи в усилията Ви за стабилно и ефективно правителство на България", заявява Менле.

Председателят на фондация „Ханс Зайдел“ Урсула Менле подчертава в писмото си до Борисов, че фондацията винаги е имала последователно и надеждно сътрудничество с ГЕРБ в добри и в трудни времена. "Винаги сме се стремили да осигурим устойчива подкрепа на инициативите Ви за реформи. 

Аз лично ще направя всичко възможно за това и в бъдеще фондация "Ханс Зайдел" да участва в укрепването на едно демократично общество, ръководено от ценностите на правовата държава", се казва още в поздравителния адрес.