„Мисля, че на всички българи им е ясно в каква ситуация е държавата – икономически и социално, но има нещо по-лошо от това, което се случва за първи път от Втората световна война – агресията на Русия в Украйна. Безсмислена, кръвопролитна и все повече се задълбочава този конфликт.

Частичната, а кой ще определи колко е частична тази мобилизация, в Русия, довежда до хиляди мъже да бягат от Русия.

Позицията на ГЕРБ е, че ако ние сме в управлението, всеки, който не иска да убива и да бъде убиван в тази безсмислена война, ще има убежище в България.

Втората категорична позиция е относно фарса, наречен референдум. Ако ГЕРБ участва в управлението, няма да се съгласи да бъдат признати – това е фарс“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

„Наред с всичко друго – саботажите по „Северен поток“ 1 и 2 още повече ме тревожат за възможни саботажи или директен удар по ядрената централа „Запорожие“.

Заканите за ядрена война могат да бъдат обиколени по този начин и заради това съм толкова притеснен. Тогава просто територията на Украйна, Румъния и България – в зависимост откъде духне вятърът и облакът накъде ще отиде… но във всички случаи това ще е катастрофа за икономиката, туризма, здравето, земеделието и животновъдството на нашите държави“, предупреди Борисов.

„Паралелно с това чадърите, които правеха от предишното правителство по границата, доведе до бедствено положение в три големи области – Ямбол, Хасково и Бургас… такива, че планините са пълни с мигранти.

Ние можем да излезем от тези кризи. Доказвали сме го повече от 10 години.

Но от бедствието на Асен Василев във финансите ще излезем най-трудно. Теглиха дългове, а накрая оставиха капан за служебния кабинет“, заяви лидерът на ГЕРБ за политическата обстановка у нас.

Борисов бе категоричен, че правителство трябва да се направи, но ГЕРБ не може да прави компромиси.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук