Без никакво значение за мен е кога ще са изборите за президент. Това което ме притеснява е, че политическите партии абдикират от тези избори. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти във връзка с президентските избори.
„Това, което досега съм чул е, че се търсят все някакви кандидати, които да са общи, да са на много хора. Аз не мога да разбера, ако разсъждаваме тогава защо изобщо партиите ще издигат кандидати“, каза той и коментира, че или има кандидати от страна на партиите, или няма. „Какво означава това Граждански съвет да ти номинира кандидат–президент или някаква обща коалиция да избере някакъв човек“, попита премиерът. 

По думите му, със сигурност в България има хиляди достойни хора. „Тогава каква е ролята на партията?“, запита Борисов. Премиерът посочи, че може да обяви и утре кой ще е кандидат-президентът на ГЕРБ.

„Просто понеже ме дразните с този въпрос дълго време, казах септември“, заяви Борисов. Борисов посочи, че не му е много ясно как партиите ще отчетат кой е техният кандидат, след като до този момент заявяват, че ще търсят някой друг да им го издигне. „Приемам го и като закачка, каквато се разберат в парламента, такава дата да решат“, заяви Бойко Борисов.