Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента промените в Конституцията, които бяха гласувани в пленарна зала на първо четене. Той отговори на въпроси за двойното гражданство.

„Имам предвид, че ако, образно казано, сте в Канада, вместо да става тук проблем, че ставаш министър, спокойно можеш да дойдеш, да си бъдеш министър и след това да отидеш да си живееш в Канада и без да се отказваш от гражданството. Имахме такъв прецедент, той излезе глупав, излезе с политически щети, излезе с масово говорене за нещо, което… Визирам успешни български граждани в чужбина, които да можем да ги привлечем в изпънителната власт“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Аз съм убеден, че и в Турция има български граждани с двойно гражданство, които спокойно биха могли да бъдат използвани, ако са толкова добри. И давам пример с един Илхан Кючюк, той е български гражданин, но ако е от Турция, има ли проблем да дойде да стане министър?“, попита Борисов.

„Не са разпределяни регулаторите. С колегите от ПП-ДБ сме се разбрали, и вчера с г-н Христо Иванов, и Атанас Атанасов, в стая на парламента – защото и с това се спекулира, че когато всичко се разберем – това е европейският принцип, който г-н Атанасов много пъти е казвал пред вас, докато всичко не е решено, нищо не е решено“, обясни той.

„Искате да кажа, че ще се парцелират регулаторите. Не, ще се търсят най-добдите хора, а те не са вече много. Видяхме ние за здравна каса и за подуправител на можем да се разберем 6 месеца“, каза още той.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук