Ако не бяха те за 2 години, щяхте да имате спортна зала. Спомнете си колко неща сътворихме. Това заяви на среща в Кърджали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той се обърна към журналистите и припомни как Биляна Гавазова е изхвърчала след заплахи на Бойко Рашков. „Помня за Цънцарова как с „Възраждане“ се караше… Защо не смеете, защо ви е страх да зададете въпроси? Да питате това тези лица ли са? 

Христо Иванов каза: Сваляйте предаването и те го свалиха. Представяте ли си аз да направя това? Извадих от депутат Антон Тодоров, който намекна само нещо. А сега - Сваляйте, кой видял  - видял. Бързо замитайте под килима“, ядоса се той.

Борисов се появи с легендарния черен шлифер от времето, когато беше главен секретар на МВР СНИМКА

„Как се финансират? Водачът на листата на ПП и ДБ тук, как се финансират? През Nexo, стотици хиляди – мълчание. Защо? Кой ви уплаши така, българските медии? Май има други олигарси, които ви дърпат конците?“, попита Борисов. 

„За 2 години ви обраха по 1 лев от всеки бензин и нафта. Бъркаха ви в джобчетата и ви вадеха парите. Сега ви ги вадят през веригите. Сега готвят за бизнеса данък, 33% - от фризьорския салон до гаражчетата. Всичко ще платите заради мълчанието и страха на медиите.

Затова се събраха седем партии срещу нас. Видяха, че ще ги пребием с разлика и започнаха да се събират да направят нещо. Говорят за някакви безумия. Само хора, които нямат никакво реално отношение към управление на държава… Една година са управлявали, не знаят как се управлява държавата.

Казват, че ще направят правителство на малцинството – те са в пълна изолация. Ние можем с всички. Това е разликата. И той, с цялата си самоувереност - г-н Петков, Атанасов... Казват, че ще правят правителство на малцинството, това е самоубийствен акт за тях. Без ГЕРБ правителство не може да има в следващия парламент.

Приемам, вкарват правителство, гласуваме го, без наше участие. Но развивам антитеза. Те са 60-70-80 депутати, имат правителство, радост, отиват в кабинетите, на другия ден идват в комисиите. Кой ще ни накра да им приемем бюджета? Около 100 пъти ще им го върна", закани се Борисов.

И обясни, че ГЕРБ ще блокират бюджета докато не видят в него пари за обещаното от Кирил Петков - надземно метро, 5 моста, три тунела и 4 магистрали. Към техните обещания щели да прибавят и Околовръстните на София, Хасково, Пловдив, Кърджали.

„Питам ги: как ще работят по този начин, защо лъжат избирателите си, как ще си направят кворум? В чудо ще се видят. Това не е добро за държавата, трябва разум. А разумът казва: както ни подреди народът, трябва да се направи коалиция между евроатлантически партии със стабилно мнозинство. Всичко останало е лъжи“, подчерта той. 

„Докладът опроверга Асен Василев, че някой от САЩ ни плаши. Той доказва, че те са извършвали престъпления по служба“, каза още лидерът на ГЕРБ. 

„Направили сме грешки, поправяме си ги. Безгрешен няма. Затова е толкова важно етническата толерантност да я пазим като зеницата на окото. Затова за първи път в историята на България български мюсюлманин бе шеф на парламента“, каза още Борисов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук