Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща с граждани от Сливен, Котел и Твърдица. Стотици присъстват на срещата. Сред тях са и кметовете на трите населени места. 

Искам да станете и с една минута мълчание да почетем паметта на внезапно починалия през април кмет на Нова Загора Николай Грозев. Ники Грозев ми беше добър приятел. Бих дал и бих кандидатирал целия екип на Ники, ако можеше . Той беше истински съзидател на партията. Затова ви моля да го почетем, призова Бойко Борисов. 

На 3 юли в Нова Загора ще се проведат извънредни избори на кмет. Кандидат за кмет на ГЕРБ е Галя Захариева от екипа на Грозев. 

Ние сме тук днес с едно изпитание пред нас, трябва да сме силни и обединени и да покажем, че това е пътят за развитие на всяка общност, заяви Десислава Танева. Нашата задача е да спечелим на първи тур, отсече тя. 

Депутатът проф. Костадин Ангелов, който е от Нова Загора, заяви, че навремето е участвал в различни инициативи в града.

Много болно ми стана от разговорите с лекарите и сестрите в поликлиниката. Беше им обещано, че от 1 април заплатите им ще бъдат увеличени - да, ама не. Колегите не са получили нито лев. Дори добавките, които ние отпуснахме благодарение на г-н Борисов, не ги получават, посочи той.

Една избирателка беше изумена от кандидата на ДБ, който ще бъде подкрепен от БСП. Такова чудо виждали ли сте. БСП неистово искат да останат на власт, отсече той.

Човекът, който знае отговорите на всички въпроси и може да решава кризи, е Бойко Борисов, допълни Ангелов.

Даниел Митов пожела успех на кандидатката от ГЕРБ за кмет на Нова Загора и отчете тотален провал на управляващите от четворната коалиция.

Дори зад Океана се убедиха, че тези измамници са се опитвали да мамят и тях, изтъкна Митов.

Митов категорично заяви, че Бойко Борисов никъде няма да ходи. И зададе въпроса - кой може да пее тенор в един квартет? Ами този, който може да пее тенор, отговори си сам Митов. След това той определи Бойко Борисов като "Пласидо Доминго" на ГЕРБ. 

Много ми е мъчно за нашия приятел, съпруг, баща. Винаги можеш да разчиташ на мен, на партията, каза Борисов към съпругата на Грозев. 

"Викали са ми Роналдо, Меси, само Пласидо Доминго не са ми казвали, но това е градската интелигенция. Оставете ги, защото, за съжаление, и в това винаги съм обвинявал президента Радев, че раздели нацията преди година и половина. В момента в отборите биват най-освирквани тези звездите на другите отбори, които им вкарват головете. Това е нормално те да са съсредоточени срещу мене. И как не.

Откакто съм 20 години в политиката Атанас Атанасов няма една победа. Няма победа Корнелия Нинова, нямаше да има и победа, ако нямаше измама с машините. Вие го знаете. Какво им преча? Но това е техен проблем. За 6 месеца услужливите медии цитират, сутринта Атанасов го чух, Джуди на галено му викат, за 6 месеца направили повече отколкото аз за 12 години. Винаги е бил семпъл човека. Но тоя път беше прав", каза Борисов. 

"Тока се качи 5 пъти повече отколкото за 12-е години при нас. Газът се дигна 5 пъти. А нафтата и бензина почти двойно. Същото е и за метана. Сиреч те за тези 6 месеца успяха да ликвидират всичко, което ние пазехме 12 години. А инфлацията ни бе 1-2 максимум. И когато дадохме 50 лева на пенсионерите бяха 50 лева., Те в опита си с услужливите медии стигат до глупостта да говорят, че инфлацията им била привнесена. 

За Европа е 7-8, а тука 20. Откъде я привнесоха? Пак услужливо не им задавате въпроса защо поскъпна тока? Кюмюра е наш, миньорите българи, централата държавна. Откъде скача тока, кой им го привнесе? Защо не питате откъде дойде по-скъпия ток, разгневи се Борисов. Имало либерализиран пазар.

А как в Унгария, Гърция се компенсират всички тези мерки. На тяхно място, но по време на нашето управление щях да отида в Брюксел, една година, ако трябва ме глобете, но няма да дигна цената на тока. няма да спазя това условие за една година и ще оставя българския потребител и бизнес на тази цена. Защото всичко е наше. Кое уважаеми медии дигна цената на тока.

Вчера гледам Би Ти Ви Нова лъжат, лъжат, лъжат. Кой вдигна цената на тока. КЕВР, кюмюра, миньорите, кой вдигна цената на тока? Газа - имаш ли договор до нова година. През това време отиваш подписваш дългосрочен договор със САЩ, Египет, катар. Изтича договорът и минаваш на втечнен газ. Направили сме ви компресори, интерконектори, и две пристанища за втечнен газ могат да докарат колкото искате газ. Над 25 милиарда е направил ГЕРБ. А от транзита по Балкански поток получавате по 800 милиона", разгневи се пак Борисов.

"Хайде да спрем да говорим аз Бойко Борисов, на кого преча? Това и каза Плевнелиев. ГЕРБ е неговото чедо, как да се махне от децата. Да оставя като БСП Петков да си боцне от една страна и ДБ с Христо Иванов от друга страна. Тези партии вече ги няма. Нинова подава два пъти оставка заради слаби резултати, а сега пак се кандидатура за управляващ.

Иванов и Атанасов се чудят как да се закачат на брошката на ПП, за да влязат в парламента. Сиреч партията на промяната ще има две брошки - БСП и Да, България. Няма да дам ГЕРБ да стане брошка на никой. Не ме интересуват лидерите на друга партия. 1% да има партията уважавам 100 000, които са  гласували за нея", каза още той. 

"В тази зала да не сте мафиоти. Откъде на къде така ще ни наричат. Само като видях кои журналисти и се обадиха, разбрах коя е посоката. Няма да позволя да счупите ГЕРБ като НДСВ, като БСП, когато се дръпна Първанов, няма да позволя да се случи като СДС, когато Иван Костов се отдръпна. 

Добре, напускам. Какво се случва? Почват да пазарят министри и депутати. Плащали им в биткойни на тия, дето напускали", каза още Борисов. 

Каква е разликата между промяната и ГЕРБ - те вкараха посредниците. От петрол 300 милиона, а от газ 100 милиона. Уж сме бедни, а всеки месец половин милиард отива в чужбина. Има нова геополитическа ситуация - Запад и Изток. Ние къде сме? Затова им казах бързо ветото да пада, защото Балканите трябва да станат Европа. Всички депутати от ГЕРБ се съгласиха, а от ПП-тата имаше въздържали се", каза още той. 

"Скандалите помежду си, които водят - Господ забавя, но връща. Днеска президента Радев видя разликата. Дори и в най-влошените отношения по наше време, пътуваха министри. Питам ги тези уважаеми медии - защо не върнете първото слово от парламента, когато Петков казва, че ще върне парламентаризма и отношенията между институциите.

Ми нима не наруши ли конституцията със своята декларация. Нима днеска при баща им, или при баба им - ако отрочето на Корнелия е Нинова е Радев, а Петков на Радев, значи Корнелия Нинова е баба на Петков, казва Паскалев, бивш кмет на Благоевград, цитирам го", каза също лидерът на ГЕРБ. 

"Мога много да се забавлявам с тях. Такива обиди помежду им, да се прострелват с оръжие. Ако е вярно интервюто за в. "Гардиън", вкарай закони за оръжието и газа в сряда ние ще го гласуваме. От какво се плашиш? Еврозоната. Завиждам на Пленкович. Хърватия бе зад нас, а те сега са там. И ние сега щяхме да бъдем там, ако не беше Асен Василев", недоволства още той.

Сега кроят номер на Радев. Изхарчиха парите и не дават възможност да се теглят заеми, категоричен бе Борисов. 

Корумпирани са, тежко корумпирани са, факт, заяви Борисов.

Няма да подавам оставка от партията, категоричен бе лидерът на партията. 

Ще дойде немного далечно време, тези ще разберат, че не стават за нищо. И тогава ще дойдат и ще търсят помощ.

„Защо паднаха? Защото не можаха да разделят парите! Добре, че се скараха, за да се видят схемите… И представяте ли си, в Брюксел казал: Митрофанова и Борисов ме свалиха. Че те ме познават от 10 години. Раздели ви корупцията“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Общините са хвърлени на кучетата – да се оправят както намерят за добре. По-слаб бюджет не е имало. Вижте какво оправдание намериха днес да не идат на консултации. А когато Радев беше „с юмрука напред“?

Тогава не им беше важен бюджетът. Тогава нямаше ковид криза, нямаше миграционна криза. И без петел ще съмне, и без тях България ще я има. Вие им направихте услуга като ги свалихте, преди да се ударят в земята, така падаха. Вие ги съживихте“, каза Бойко Борисов.