С коалиционните партньори имаме различия, но имаме и обща цел - държавата да върви напред. Това каза пред журналисти в Търговище премиерът Бойко Борисов на въпрос има ли напрежение в коалицията след назначенията в КЕВР.
„Ние имаме разписани коалиционни споразумения, придържаме се към тях“, обясни премиерът и заяви, че при него напрежение няма, а е точно обратното.



„Виждате работим много добре с всички министри и вицепремиери. Разбирам, че е модерно да се създават непрекъснато напрежения, но ви връщам една година назад. Тогава, когато трябваше да се създаде правителство.



„Нито ВМРО ще стане ГЕРБ, нито ГЕРБ – ВМРО. Имаме своите различия, които ще останат винаги, но имаме обща цел – държавата да върви напред, да е по-стабилна и по-успяла“, заяви Борисов. От своя страна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира: „Аз с премиера нямам никакви проблеми“.



По думите му може би трябва да се търси механизъм за диалога в парламента. „Там някъде скърцат колелцата. Това е въпрос, който може да се реши на Коалиционен съвет. Иначе в правителството няма случай, в който да съм се обърнал към премиера с някакво съдействие и да не съм го получил“, подчерта Каракачанов.