Ако ГЕРБ са приели закон в парламента, който облагодетелства някого, ще внеса друг, с който да променя това. Това каза пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов, предаде „Фокус“.

Борисов отсече: Ако има виновни с апартаментите, ще си понесат последствията! ГЕРБ се бори с корупцията, а не БСП! (ВИДЕО) 

Попитан за коментар за появила се информация, че с поправка в закона се улеснява фирмата „Артекс“, Борисов заяви, че е убеден, че не е така или ако е направено такова нещо, то в никакъв случай не важи за периода, в който се говори. „Цяла нощ работихме по Брекзит. Като се прибера, ще събера колегите и ще преценим. Ако има такова нещо, ще си понесат последствията“, добави той.

„БСП в последните си дни на управление приеха закон, с който казваха, че не им се търси отговорност за нищо. Не помните ли закона при Станишев, който прие, тръгвайки си от там. Ако ГЕРБ са приели закон в парламента, който облагодетелства някого, утре ще внеса друг, с който да променя това, ако е неправилно. В Брюксел като се огледах има толкова високи сгради, няма ли такива сдружения, такива протестиращи? Или в Лондон? В кой град няма „сити“ и високи сгради? Въпросът е законни ли са или не и дали има лобизъм за това. Ако има подобно нещо, ще го поправим“, заяви премиерът и подчерта, че ГЕРБ е избрана от народа и ако нещо е неправилно, видно е, че трябва да се поправи. „Имах разговор с всички, но по телефона ми обясняват, че 100% всичко им е законно“, посочи той.

Борисов изригна: Децата на убийците на Буров ще ми говорят за апартаменти, а ние в Банкя си карахме жигулитата и им гледахме мерцедесите 

По думите му трябва да има дебат хубаво ли е да има високи сгради. „Като минавам по „Цариградско шосе“ и гледам сградите да са красиви, издават съвсем друг облик на града. Ако искат колиби – колиби. Глас народен, глас Божи. Ние живеехме в колиба, две стаи в Банкя – със сестра ми в една стая, докато бяхме и студенти. Включително майка и татко бяха в другата стая. Други разбирам, че имат наследство на „Оборище“, на „Позитано“, в „Лозенец“ – ами хубави наследства. Да видим техните родители къде са работили тогава. Сиреч, колкото и да съм за единение, за мир, просто толкова неща се правят добри и само с общи усилия можем да се измъкнем в този тежък свят“, каза още Бойко Борисов.