Готови сме с всичко, за да водим Европа. Екипите направиха наистина много. По български накрая дадохме газ, но се справихме. Това заяви в предаването "Панорама" премиерът на България и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов.
По-рано днес министър-председателят вече коментира речта на Ахмед Доган, направена по време на специална среща в дома му пред лидери в ДПС.

"Доган е един мъдър човек. Сам разбира какво би се случило, ако вотът на недоверие към нас успее. Той знае технологията на управление, а и много добре познава БСП и им казва "Има ли кой да замести това управление на Борисов? Няма!. Това го знае всяко дете", заяви премиерът по повод думите на почетния лидер на ДПС, за които първо БЛИЦ съобщи.

"С Туск имаме пълна координация за всичко. Изисква се много висша форма на разговори и комуникация", смята премиерът.

"Рядко може да имаме категорична позиция. Трябва да сме обрани и аргументирани. Натоварени сме с отговорност за Балканите и как да приобщим нашите съседи. Очакват се много напрегнати 6 месеца. Самият факт, че премиер на Япония никога не е идвал, а сега за два дни ще е тук, говори много. Премиерът на Ирландия и на Чехия също", добави Борисов.

Много пъти сме казвали "Не" на Ердоган, но по една тема сме си казали "Да". Става въпрос за мигрантите. Когато свършим работа обаче всички се правят, че сякаш не я е имало темата. Границата се пази желязно", каза той.

Според него не е имал по-голям страх у българите от този с мигрантите. "Представете си 200 000 мигранти в Странджа. Катастрофа! Усилията си струваха и всичко е наред. Длъжни сме да имаме добри отношения с всики наши съседи", заяви премиерът и добави, че се радва, че отношенията ни с Македония също са добре.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!