Ма коя програма да мине, извинявайте? Г-жа Нинова два пъти си дава оставката за неуспешно представяне на изборите. Нормално ли е в една държава, в която си подаваш оставката два пъти, да става въпрос за управление. Това заяви експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"След като вчера в парламента провеждат обществено обсъждане за нещо, което е било прието, все едно правиш годеж, след като си направил сватба. Кое е по-чудното? Че партията, която се е провалила на изборите реди държавата. Каква е тая държава", каза още той по време на посещение край Димитровград. 

"Аз се шегувам с тях за изборите. Всичко е толкова тъжно, че само смехът ще ни спаси. Както Радой Ралин е казал. Пътищата са в ужасяващо състояние, никакви ремонти, нищо. За някакви пари. Само за да откраднат някакви пари. Кирил Петков каза, че не иска оня отсреща, който е Радев и го създаде, да се разплаща. Не искам да коментирам другите партии. Слави Трифонов до там ги иронизира, че предложи да го арестуват, защото е виновен за всичко. Толкова са жалки. И те не го арестуваха", посочи Борисов.  

"Година и половина откакто ГЕРБ ги няма. Щели да се справят с корупцията - оръжия, жито, контрабанда. Гориво 1,50-2,20, а днес 3,50. Те не допуснаха до зала да влезе тавана на горивата за вас. Обясняват как щели с нещо да се борят. Пълно нарушение на Конституция, закони. То не е очевидно, че отиваме на избори, жалко е", каза лидерът на ГЕРБ.  

Според него решение вече няма.

"Дълговете са до тавана. Ще трябват поне 5 милиарда до края на годината. Те провалиха всичко - гориво, ток. Доказахме, че крадат по безскрупулен начин от газа. Не искам да коментирам за парапета. Дали Киро е хванал нещо, дали не е. Дали изобщо са те. Може ли да излезе Министерство на регионалното развитие и да каже, че се гордее, че няма нито една поръчка. Летище на Русе щяха да правят. И такова на Скопие. Ни едното, ни другото. Велико Търново - Русе пуснахме пътя. Завиваш от Марица и си в Димитровград. Вляво ти е Истанбул, а вдясно ти е София", каза още той. 

Борисов заяви, че ГЕРБ трябва да е първа политическа сила, за да бъде върнат толеранса. 

"Ще работим с тези, които хората класират. С БСП не можем, а с ДПС сме казали, че няма да управляваме. Трябва да осигурим стабилност. 

На въпрос дали ГЕРБ биха управлявали със сегашните управляващи, Борисов отговори многозначното: "Ееееей..." и предизвика бурен смях. 

"Това, което направиха с кражбите и облагодетелстването си. Когато служебните министри видят ужаса, много неща ще разкажат. Защо прекратиха меморандума с "Джемкорп" сега? Как докарахте тия хора? Какво мислите да правите", попита Борисов. 

Той заяви, че може да работи със всеки, който спазва девиза на НС: "Съединението прави силата".  

"Дългът е огромен, еврозоната е забравена тема заради чудовищната инфлация. Един лидер на партия каза бързо да се махне това от "Дарик". Значи те имат властта. Като видите как се финансират медиите, ще видите, че са финансирани от държавни структури. Ето, онлайн излъчване. Какво да направя аз", попита той.