Премиерът Бойко Борисов даде невероятно обещание на всички български шофьори, засегнати от фалита на застрахователното дружество Олимпик. 

„Ще положим всички усилия да помогнем, доколкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация“. Това заяви премиерът, който е в Стара Загора, за да види как вървят ремонтите дейности в града.


От думите му стана ясно, че още утре ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор (КФН). Заедно ще обсъдят ситуацията и ще предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство. Това съобщиха от правителствената информационна служба.„Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделяме от данъците си за тази сфера“, добави още Бойко Борисов.

По темата за срива на търговския регистър премиерът Борисов заяви, че са положени всички усилия и системата ще работи напълно до сряда.

„Виждате има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата“, каза още министър-председателят.

Бойко Борисов припомни, че държавата работи добре в борбата с контрабандата и корупцията и с тези средства се реконструират много обекти по градовете в страната. 

„Такова мащабно строителство и реконструкция в сферите на здравеопазването, образователната инфраструктурата, археологията, културата не е имало. За спорта да не говорим, защото направихме много“, подчерта още премиерът. 


„Във всеки град стават много хубави неща, защото оперативните програми работят. Там където не могат да се оправят, додаваме от бюджета, особено в малките общини, така че да им се направят улиците, водоснабдяването, осветлението“, каза в заключение министър-председателят. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!