"В ГЕРБ не сме говорили за коалиция с БСП. Никога! В никакъв формат!". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който се пусна на живо от Хасково, където разговаря пред младежката структура на партията си.

"Още щом спечелихме последните избори предложихме Деница Златева да остане и продължи това, което е правила. Не че Лиляна Павлова не е в пъти по-добра, но искахме държавата да е единна", уточни още лидерът на ГЕРБ по повод горещата информация от последните дни, че е провеждал срещи със Златева в кабинета си.

"Не сме искали да я купуваме. Звучи като вица, дето една е е викала "Ти мене за каква ме имаш и за колко искаш да ме купиш?". Един вид БСП така се опитва да си изчисти политическите драми, които ги раздират от вътре. Не искаме вече да има спекулации по тази тема. Докато аз съм в ГЕРБ коалиция с тях няма да правим", отсече премиерът.

За задаващия се вот на недоверие към кабинета, той поясни, че положението може да се опише като приказка, че в Ада само при българския казан няма дявол, защото ние сами се дърпаме вътре, ако някой реши да излезе и обобщи: "Голям интерес да съборят държавата".

"Притесняваме, че между Патриотите и ДПС започва да се възвръща езикът на омразата. От ГЕРБ винаги сме призовавали за разбирателство и етническа толерантност", каза премиерът по повод последните искри помежду им, където се обиждаха на идиоти и еничари. "На Балканите по-страшно от това няма. Такава експлозия може да се получи", предупреди Борисов.

Припомняме, че малко по-рано днес и Цветан Цветанов говори пред младежкото ГЕРБ и какви шашми се опитват да въртят от БСП.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!