От това, което виждам, доминира старият кабинет - Денков-Габриел, със знакови министри - Гвоздейков, Вътев, Цоков. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след положената клетва на служебното правителство.

"Има три-четири нови имена. Виждам как лидерите на ПП-ДБ вменяват вина, че някой друг ни е виновен. Никой от ДПС не се е намесил. Само с гласовете си за Конституцията", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Благодаря на Асен Василев, че потвърди за компромисите. Можехме да направим съвсем различно нещо. Виждайки състава на това правителство, с Асен Василев, Мария Габриел, щеше да се направи съвсем различно нещо. Обръщам се към избирателите на ПП-ДБ. Нямаше да имаме никакви теми в момента, ако бяхме се разбрали, но те са имали някакви други мисли", каза още Борисов.

"Разследващите органи трябва да доведат нещата докрай. Живко Коцев съм го назначавал в ОДП в Търново още през 2013 г, затова го подкрепяхме", каза Борисов. 

"Надявам се Главчев да успее да организира добре изборите. Ако се окаже истина, тези снимки с контрабандите, ще можем да работим с ПП-ДБ, само без знаковите им фигури", добави той. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук