"Юмрукът на Радев роди партии и коалиции, които не само не могат, но и не разбират материята, че бюджетът е най-важният политически закон. Но за да угодят на диктатора Радев, решиха да искат актуализация на бюджета и направиха така, че залагат бюджетът не само до края на годината, но и за следващото правителство за следващата година!". Това заяви бившият премиер Бойко Борисов.

"С какво право мен ме глобиха 300 лв. с игумена на Рилския манастир, а тези хора ходят без маски в парламента", попита в началото на брифинга Бойко Борисов, показвайки снимки на Асен Василев и Стойчо Кацаров в парламента. 

"Мика Зайкова казва, че има пари, същото казва и Асен Василев и признава, че моделът Борисов е оставил в държавата в прекрасно състояние. Имало пари и излишък. Тогава защо обясняват някои партии, че не можело да се вдигнат пенсиите. Кое е вярно?", попита лидерът на ГЕРБ.

"Отново хаос. Еднолично управление. Забравете за еврозоната, това ви го гарантирам", заяви Борисов.

"Кацаров си отиде на море, а Радев, вместо да се ваксинира, дори не знам дали се ваксинира. Негова си работа", коментира Борисов личния пример на политиците.

"Радев в момента самоубива следващо редовно правителство. Аз съм го изживял. Аз в такъв годеж няма да участвам. Това с постната пица на Дянков, след като фалира КТБ. Тогава бяхме толкова яки, че народът ни вярваше и удържахме", спомни си лидерът на ГЕРБ.

Парламентът е взривен от сватба, ИТН скандират мощно!

"Ще дойде време след януари, февруари и март и пенсията може да стане 3 долара, както беше при Жан Виденов. Надявам се, че Европа няма да ни разреши да стигнем до там. Те се избиват, за ваксини, а ние даряваме. Поне нека се дарят, да не отиват зян", каза Борисов.

"Държат се Каримански и Асен Василев за главата, чудят се и ДПС, а преди седмица ИТН и ДПС имаха годеж и щяха да правят Каримански шеф на БНБ", припомни Борисов. "Ти като се сгоди в Кърджали и ДПС ти дадоха гласовете, за да прекарате кандидата си преди Цвета Караянчева, за да не влезе в парламента, какво беше - любов от пръв поглед ли", попита Борисов.

"Ако има там хора със здрав разум и Тошко Йорданов е искрен за бюджета, да седне с колегите и да видят как да вържат актуализацията на бюджета, за да не оставим така държавата. Макар, че се видя, че те няма да спрат да лъжат и се угажда само на исканията на Радев. Затова и не отварят избирателния кодекс да се броят квитанциите и ще лъжат отново на изборите.

"Защо Нинова и Йорданов не кажат, че вчерашното решение изисква увеличение на данъците? Не си купувайте изборите на Радев с тези пенсии за догодина. Къде са мерките за бизнеса, къде е помощта? Нали Радев говореше за Севера и Северозапада, къде са им парите за инфраструктурните проекти, които те ги взеха и ще ги похарчат, спряха проектите", припомни Борисов за пътищата. 

"Излезте и кажете - данъците трябва да се вдигнат с толкова или толкова, за да се изпълни бюджетът", категоричен бе Борисов.

Вчера всички станахте много сексуални в парламента. Да се чуди вече човек на какъв език да им говори. Всичко е подчинено на това дали Радев ще стане президент. Всичко за благото на човека Радев и компания. А дали държавата ще фалира, все тая", каза още лидерът на ГЕРБ.


 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!