Явно не ви интересува, че провалиха ваксинацията и другите държави накрая ще ни изолират. Това заяви на извънреден брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 
„Другият свят се възстановява, а ние трябва да отговаряме на въпросите на разни пияници“, каза той и добави "Няма да казвам имена, но този конкретен пияница съм го виждал как пие в Банкя в бялата къща".

„Преди всеки ден питахте защо имаме най-малко ваксини. Тогава обиколих Европа да взимам от другите страни, за да приключим с ковид. Явно обаче това пак ще ви интересува, когато ни събори четвъртата вълна и пак затворят ресторанти и фитнеси“, добави бившият премиер.

Бойко Рашков разпоредил разпит на председателя на Конституционния съд Борис Велчев
 
Поразучих малко и разбрах, че викат на разпити заради сигнал от 2009 година. Този човек, за когото твърдяха в началото, работи в одита на МЗ вече много години. Някой чул бил уволнен през 2009 година и аз трябва да си спомня дали някой е идвал тогава при мен“, каза той.


„Тоя цирк не е срещу прокурори и следователи. Целта съм аз“, категоричен е Борисов.

„Вие помните ли с кого сте се срещали през 2009 година“, запита той.

"В момента съчиняват и искат да направят нещо, защото приказките им за корупция не се получиха. Източиха язовир, за да си направят снимка. Ще дойдат жегите август и ще трябва да има вода там“, каза той.

„Не знам какво е това разделение на т.нар. разследващи журналисти. По едни теми въобще не искат да разследват. Говори се за имоти и такива работи. Пред моята къща висяха години наред“, възмути се бившият премиер.
 
"Сега тормозят хората там и се чудят как да изсмучат нещо от 2009 година", каза Борисов и призна, че очаква скоро и него да го викнат на разпит:


"Предполагам, че и мен ще ме викнат седмица преди изборите, вие ще бъдете викнати на тоя панаир. Това е като за шкафчетата - те ме издебнаха, нагласиха и снимаха", каза Борисов. 

"Престанете с тая джипка. НСО има 6. На тях се води Радев, Стефан Янев и всички. Те ги въртят. При мен е имало една. Те са си там в НСО", каза той. 

"Вчера Трифонов отиде с 3 такива джипа, ама не е проблем това, а държавният джип на 16 години е проблем и ще ми го приписват. Нека правим за политика - какво ще правят с "Мариците", зелената сделка? Еврокомисарка дойде и им отпра шамара, че ЕС ще ни прави плана за ваксинацията", каза той.

Трифонов и ИТН се заклаха ритуално с 3 джипа, охрана и пистолети СНИМКИ

По думите му вече започнали да правят сертификати и хвърляйки ваксини. 

"Да не пипат парите за докторите, осигурили сме пари и тази мярка трябва да важи до последния болен", категоричен е той. 

Борисов запита защо няма журналистическо разследване за Спецов.

По думите му в момента съсипват българския бизнес, за да може да влиза контрабанден. "Аз от 20 години не съм в Ипон. Защо след 20 години ме спрягат? Децата си тренират. Колко артисти са минали от там след като съм си тръгнал", възмути се още той. 

"Към Стефан Янев храня уважение, но видях как се гърчеше по БНТ. Дано все пак си остане сериозен човек", каза Борисов. 

"Ще изтекат мътни води и ще видите какво ще стане. Смени има навсякъде - областни управители, МВР, ДАНС. Ама защо е тази поголовна чистка навсякъде, дори и в структури, които нямат общо с изборите. Да ги гледат митничарите, аз половината съм ги арестувал", категоричен бе Борисов. 

"Честит рожден ден на президента Радев. В личен план винаги съм желал на всеки българин да е жив и здрав. На Слави Трифонов също му стискам палци", каза лидерът на ГЕРБ.

"Търсят свидетели, като Илчовски. Сигурно и мен ще ме виждат. Набедиха някакво момиче, което не съм виждал и чувал и
го разхождаха по прокуратура", каза той относно разпита на Маги Бадер. 

Той призова да кажат  кои са тези "негодници", които подслушват хора.