Днес следобед в телефонен разговор запознах председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер с политическата ситуация в страната към настоящия момент. Подчертах водещата роля на ГЕРБ за оказване на помощ на Украйна и готовността на управляващото мнозинство в парламента да преодолее наложеното от президента Румен Радев вето на решението за предоставяне на бронетранспортьори. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Фейсбук.

"Двамата се обединихме около извода, че подкрепата за Украйна от страна на ЕС и демократичната общност ще продължи до постигането ма траен мир.

С Манфред Вебер разговаряхме още за усилията и очакванията на България за присъединяване на страната към Шенген и Еврозоната. От своя страна Вебер подчерта, че ЕНП винаги в подкрепяла страната ни и припомни, че ЕП и ЕК отдавна са констатирали, че България е покрила критериите за членство в Шенген.

Сред останалите теми на разговора бяха усилията на ГЕРБ за гарантиране на финансовата и енергийна стабилност на страната", обясни той. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук