В кандидат-депутатската листа на ГЕРБ могат да бъдат включени и районни кметове. Лидерът на партията Бойко Борисов даде картбланш на идеята на областния координатор Иван Тотев на днешната среща в София, пише „Марица”.

Картбланш на Борисов има и за другото предложение на Тотев – за повече партийно присъствие в листата за сметка на гражданската квота. Изричното условие, което лидерът на ГЕРБ постави пред пловдивския партиен началник, е на избираемо място да си остане юристът Радомир Чолаков. Мотивът е, че като кандидат-депутат и народен представител Чолаков  се е представил добре, обясни Иван Тотев. 

Двамата с Борисов са се разбрали да не се провеждат събрания в районните структури по повод листата. Тя може да бъде коригирана на ниво  градско ръководство, в което участват председателите  на районните организации и кметът Здравко Димитров, макар че той от утре  е в болничен и ще поддържа връзката онлайн, ако това е възможно.

Окончателното решение  за листата  на ГЕРБ – Пловдив ще бъде взето от Изпълнителната комисия, подчерта  Тотев, който е и член на ИК.

Той допълни, че Радомир Чолаков вероятно ще е на трето или четвърто място, а другите кандидати от гражданска квота могат да бъдат преместени, без да  са в челната петорка. Това са скулпторът Вежди Рашидов и бившият кмет на Пловдив Спас Гърневски. 

Бойко Борисов е потвърдил, че ще води пловдивската листа, каквато традиция спазва от 2009 г. досега.

Градското ръководство ще се събира  в началото на другата седмица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ