Лидерът на ГЕРБ и победител в миналите парламентарни и европейски избори Бойко Борисов се включи от село Магерово, Велинградско. Там той бе посрещнат от скандиранията на местните "Бойко". 

Местните му благодариха за свършената от ГЕРБ работа за селото. Вие, ако не бяхте, нямаше да имаме нищо. Вие ни изкарахте от калта, казаха още те. 

Усещаме, че от вас ще зависят пак нещата, казаха те. 

"Вместо да си имаме национална стратегия за Родопите. Но там на жълтите павета нищо не знаят. А гледайте каква красота, това са Родопите", каза на свой ред Борисов. 

Тук при нас никой не идва, оплакаха се местните. 

Винаги ме е учудвало да нямаме национална стратегия. Разбирам да са 400 километра тези Родопи, попита риторично Борисов. 

Местните се оплакаха, че не са им довършени пътищата, а лидерът на ГЕРБ обеща, че ще се намерят пари за това в МРРБ. 

"Пътя до джамията ще го направим със сигурност. Правим джамии, църкви, манастири, който е вярващ, той е добър", каза Борисов. 

Заедно с лидера на ГЕРБ е и бившият регионален министър Николай Нанков.

"Всичко направихме, а се чудят защо сме първи. Ние всичко направихме. Те само приказват, че моделът Борисов бил да се хвърлят пари от багажника на джипката. Само говорят.

Тук за приятели, за врагове, тук живеят само мюсюлмани, тук ни обичат повече от всички други. Хората искат да живеят нормално, да има асфалт, детски градини, канализация. Това сме направили ГЕРБ, затова ни подкрепят", подчерта Борисов. 

"Ние не те обичаме, ние те обожаваме. Ти не си политик, ти си държавник и човек, който мисли за народа", казаха местните. 

Като те слуша Корнелия Нинова - ще тупне. А и някои като бойци на светлината вече се проявяват, пошегува се още Борисов.