Кой умник каза, че бебето обича по-малко мляко или, че обича палмово масло. Кой умник? И постави 100 милиона души да се чувстват като аборигени. Сигурно аборигените живеят по-добре от нас. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към присъстващите на конференция на високо равнище относно двойния стандарт при храните.

"Нацията става все по-болна, когато се поемат тонове палмово масло", каза той. Премиерът се обърна към министра на здравеопазването, който можел да каже какво се случва със сърдечните съдове, когато хората приемат подобни вещества. Борисов заяви, че преди 10 години 1 млрд. е бил влаган в здравеопазване, сега цифрата възлизала на пет. Той благодари на българските представители на конференцията, както и на комисарят по правосъдие и равенство Вера Йоурова.

"Имаме много ясна позиция. И аз бих се срамувал ако бях на мястото на тези вериги, на тези производители, а и да има не вярвам, което някой да не подпише декларацията и някоя държава да не ни подкрепи. Звучи страшно обидно, всички, които ме познават знаят, че от години съм от най-големите защитници на европейската перспектива, че Европа и ЕС е най-доброто място за живеене, пример за всички контитенти", каза премиерът.