Премиерът Бойко Борисов отиде в Пловдив. Там пред събралите се симпатизанти той отново разкри кой е пуснал и защо поредните компромати от днес. БЛИЦ припомня, че зад волана на джипа си министър-председателят заяви, че "целият сценарий на фигуранта и Ел Чапо лъсна".

Редом с това министър-председателят сподели, че го притеснява, че някой го е снимал докато спи, защото "когато спи човек могат да го дрогират, да му бият инжекции, да го отровят... могат да му направят всичко".

"Това е приготвено от години и е чакано да дойдат президентските избори. Сега обаче ги извадиха в паниката. Някой, който е гепил пари, е знаел, че ще го хванем и е правил тези неща", категоричен бе Борисов.

"Да си призная в началото снимките ме подтиснаха. Но замислете се защо точно днес се появи този клип? Според мен най-големият удар, който се нанесе на мафията е с Васил Божков", категоричен бе премиерът.

"Дано не ми посегнат физически!", заяви Борисов.

"Защо не са ги оставили тези пари от чекмеджетата да си ги намеря, а са ги прибрали? Единственото, което не са направили е докато спя, да са наръсили и диаманти около мен", пошегува се премиерът.

"Днес с цялата си отговорност на най-опитен политик, най-много пъти избиран от народа, казвам, че октомври, ноември, декември светът ще влезе в тежка криза и трябва пълна консолидация," коментира той. 

"Радев е сценарист на всичко! Той знае повече от мен! Ето аз съм в Пловдив", категоричен бе Борисов.

"Какво искат? Да направят пак като при "Орешарски ли? Най-голямата партия да е в опозиция. Има много въпроси, които трябва да се разгледат", каза премиерът.

"Единственото, което ме убедиха колегите, е, че няма смисъл да правим големи промени преди вота", каза още Борисов.

Оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов са депозирани, но замразени, за да мине вотът на недоверие следващата седмица. Борисов е бил убеден, че не е добре да прави промени преди вота на недоверие, но след дебата и гласуването обеща голям ремонт. Не пожела да посочи обаче и кои други министри ще бъдат сменени. 

"След вота на недоверие може да има още промени в кабинета. Това ще бъде голям ремонт. Изчакайте да мине вота!", категоричен бе Борисов.

"Коалиционните партньори ме накараха да подпиша, че ще изкарам вота докрай. Нито ние можем сами, нито другите", разкри министър-председателят, който бе изпратен с аплодисменти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!