Водачът на листата на ГЕРБ в Пловдив Бойко Борисов е шампион по получен преференциален вот от изборите в неделя. Бившият и бъдещ премиер на страната е избран персонално в бюлетините от 9768 пловдивчани, сочат данните от 16 РИК при 100% обработени протоколи.
След него по лични предпочитания под тепетата се нарежда първият в листата на БСП Иво Христов, който е събрал 5167 преференциални гласа, пише "Марица". 

Третата позиция държи общинският съветник и бивш кмет на Пловдив Спас Гърневски. Дали заради своята известност, или заради феномена 11/11 той е получил 4486 гласа личен вот и така става единственият кандидат-депутат, който успява да пренареди листа под тепетата. Така той се подрежда втори, като измества на трето място Менда Стоянова, която е събрала 1750 преференции.
Четвърти по персонален избор в града е кандидатът на патриотите Славчо Атанасов с 3502 гласа.

Феноменът 10/10 се е проявил и при Минка Сърнешка, която е получила 2737 лични гласа. Оказва се обаче, че не й достигат 128 преференции, за да прескочи 7-процентовата бариера и да пренареди червената листа, като измести втория доц. Георги Йорданов, директор на УМБАЛ "Пловдив", който пък има 1035 преференции. Голям личен вот, но само за статистиката, е събрал и д-р Атанас Баташки – 1360 гласа.

Осмият в листата на ГЕРБ Атанас Узунов е на шеста позиция по преференции в Пловдив с 1666 предпочитания. След него е съпартиецът му Петър Зехтински с 1472.

Дани Каназирева е осма по преференции с 1337 гласа, но те са без значение, защото Нова република не изпраща депутати в парламента.

Девети в личната класация е Александър Държиков от ГЕРБ, който е получил личния вот на 1136 пловдивчани.

Топ 10 по преференции завършва патриотът Александър Сиди с 985 лични гласа.

Водачът в листата на Воля Нина Миткова е събрала 668 предпочитания, но и без тях тя влиза в парламента.


ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ И КОМЕНТАРИ ЗА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ