Каримански беше прав – един безумно слаб бюджет на бившия финансов министър, с който държавата катастрофираше категорично. Благодарение на това, че опозиционните сили имаха опит и мъдрост... Това заяви в Пазарджик лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Благодарение на Ананиев и другите колеги приеха един изцяло нов бюджет, в който успяхме, доколкото можем, да защитим интересите на пожарникари, на полицаи, лекари...

Защитихме и вас, общините. Спечелих маса басове с приятели, че няма за година да построят къщичка за птички, велоалея няма да построят, няма да построят нито магистрала, нито тунел, нито мост! Нищо! Факт. Навсякъде след нас оставаха училища, спортни зали, ремонти на църкви, на градини.

При нас 50-те лева си бяха 50. Успяхме да спасим поне следващите няколко месеца. Успяхме да спасим и във взимането на изключително грешни решения", заяви той.

"Понеже много обичат да пускат архивни кадри... Сутринта Жени Марчева каза на Томислав Дончев, че ГЕРБ са в изолация. Виждате ли ни изолирани? Не Борисов е в изолация, Кирил Петков е в изолация. Него го свалиха, него не го искат. 

Този, който ми пожелаваше да си седя на диванчето, седна той. Пожела стола и за 6 месеца го свалиха. И то по парламентарен път.

10 млн. изчезват от джобовете на българите. Преди малко минах покрай бензиностанция. На скъпите нафта и бензин са сложили рекламни пана. Защото, като погледнеш 3,99 и те хваща страх, шок", заяви лидерът на ГЕРБ. 

"Представяте ли си да беше обърната ситуацията и аз да викам по апартаменти чужди депутати и да им говоря за принципи. В момента става едно чудовищно купуване на гласове, по 10 000 накуп. Всеки депутат, който в момента купуват, е все едно 10 000 гласа. По тази логика - защо правим избори? Но тази тема също е забранена. 

"Радев не може да не види, че неговото не чини, че те не стават, разтуриха всичко и нищо не построиха. Те са скръбни, нещастни и зли", подчерта той. 

"Така и не разбрахме тези хора, които приличат на тях и се въртят по интернет, те ли са, не са ли. Един журналист да ги беше питал: "Вие ли сте?". Но им беше забранено, било личен живот. И моето беше лично. Но на мен личния живот може да го разпориш, а на другите не може, защото са семейни", ядоса се той.