Няма да правя реклама на никоя фирма за ваксини, но всичките 7, които сме поръчали, са еднакво хубави. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в Бургас.

"След като една ваксина е одобрена от Европейската агенция по лекарствата, от там нататък тя е добра. Тя е отлична, хубава. Няма да правя реклама на никоя фирма, но всичките 7, които сме поръчали, са еднакво хубави. Приети от европейската агенция по лекарства", каза още Борисов.

Премиерът каза, че обяснява това, защото хейтърите непрекъснато правят коментари за ваксините. "А и между компаниите се води търговска война", посочи още Борисов.

Той още веднъж коментира решението на Международната рейтингова агенция "Фич" да повиши перспективата пред дългосрочния кредитен рейтинг на България

"Излишно е да спорим със съветници събрани от кол и въже. Това са световните оценители на държавата и трите най-добри кредитни агенции са ни оценили по един и същи начин.

Аз лично вярвам на тези оценители с месечна заплата десетки хиляди долара и са събрани най-добрите в света, отколкото разни такива от кол и въже събрани съветници. Да спорим с тях е безсмислено“, добави Борисов.

Той подчерта, че като има финансиране, има и заплати и всички работят активно. Борисов каза още, че всички ремонти и строежи да се направят както трябва. „Почваме на кал и ливада, след това чакъл, след това асфалт. Изглежда много бързо и лесно, но не е“, добави премиерът.