Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Поморие. Първо той посети Музея на солта, а след това ще ходи до пристанището в Поморие. 

Борисов е придружаван от водача на листата в областта Жечо Станков, вторият в листата Любен Дилов-син, както и председателят на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев.

Борисов посети на украинската общност в района, като обяви, че се надява войната в Украйна да свърши по-бързо.

"Затова вместо за предизборна кампания, даваме парите за детски лагер", разкри той.

"Надявам се в най-скоро време в Украйна да тече нормален и спокоен диалог. Не е естествено това, което се случва там. Агресията на Русия трябва да прекъсне незабавно. Затова сме и толкова твърди в подкрепата към Украйна", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Първо да свърши войната, след това всички ще инвестираме в тази дружба", отсече Борисов.

С помощта на ГЕРБ 44 деца от най-засегнатите райони в Украйна вече са в България, където ще бъдат на детски лагер. Борисов се срещна и с малчуганите, като ги попита дали им харесва у нас и им пожела да изкарат хубава почивка.

Докато разглеждаше Музея на солта Борисов се пошегува и с Любен Дилов-син: На него нищо не му се разбира, и на български не му се разбира. Как се разбирате като говориш толкова бързо?, запита Борисов. А Дилов му отговори "не се разбирам", отвърна му шеговито Дилов.

"Изборите зависят от президента Радев - дали ще бъдат честни. Ако направят същите далавери с машините, какво значение има какъв ще е резултатът. Ако така продължи да пада цената на нафтата и бензина, означава, че сме били прави, че от България се изнасят огромни суми - 30 млн. лв. на ден. Виждате, че 30 дни откакто ги няма Киро и Асен, нафтата и бензина пада всеки ден. Ако така продължават да излизат наяве далаверите им, при това големи далавери... 30% е паднала цената. Кое се е променило? Няма ги от "Промяната", каза Борисов.

"В сряда ще извадим лъжите им за Брутния вътрешен продукт. Всичко лети надолу при тях. Нагоре само вървят инфлацията и задлъжнялостта", отсече лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и икономическата обстановка у нас.

"За разлика от другите държави България е производител. Да се говори в България за скъп ток е престъпление. Пришки ми излязоха на езика. Това не е незнание, това с умисъл е направено в полза на определени кръгове. Служебното правителство направи плах опит в правилната посока. До 2 октомври трябва да продължи", заяви Борисов.

По-важният човек от премиера в едно правителство е финансовият министър. Той знае какви са финансите в страната. Като жената в едно семейство", посочи Борисов.

Той разказа, че на форума в Германия са му обяснили как по негово време България е била отличникът на Европа с най-нисък външен дълг, а сега дългът расте стремглаво нагоре.

Той разказа, че на форума в Германия са му обяснили как по негово време България е била отличникът на Европа с най-нисък външен дълг, а сега дългът расте стремглаво нагоре.

"Трябва да се опитаме да нормализираме нещата. Старият модел не можем да го върнем вече. В България официалната инфлация е 2 пъти по-голяма от тази в Европа. Произвеждаме всичко. И като ги слушам - толкова брутални, толкова самонадеяни. Не им стигнало времето. Добре, че ги свалиха, че ако бяха изкарали още 2-3 месеца, нямаше да има какво да яде народът", негодува Борисов.

Борисов се пошегува и с една от журналистките: "Как го държиш това, не ти ли тежи? Колко съм стоял пред школата на Георги Димитров в Плевен. Бях се научил да спя прав. Мине офицерът мигнеш два пъти, да види, че си жив и така", припомни си Борисов.

"Не очаквах толкова да са счупили държавата. Ако народът знае какво реално са причинили тези хора. Дас минеш през този солници и ги разбуташ, ама то минало времето, слънцето вече не е силно. хората трябва да знаят, че оправянето е дълъг процес. Изборите ще дойдат и ще минат, но трябва да видим как ще оправим държавата".

В Украйна имат агресора Путин, а ние имаме двама - Киро и Асен", каза още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук