Сами сме срещу всички не защото сме по-лоши, а просто те искат да пораснат, но със злоба и компромати. И това ще им изяде главата, защото българите не обичат злите хора. Това каза в Добрич лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Уплашиха хората с машини и репресии, от 65-хиляден град в Благоевград, кмет се става с 6 хиляди гласоподаватели. Как ще управляваш, с какъв сурат, с какъв морал.

Янаки Стоилов не е избран за домоуправител във входа си, но е ставал министър. Той няма победа, но е министър и дава акъл, с кой морал, бе, хора? Политиката е състезание, но да уважаваш победата и хората”, попита реторично Борисов.

„Как ще чегърташ хората от залите", попита възмутено Борисов и допълни, че това го казва човек, който трябва да е обединител на нацията. 

"Единственото, което са променили за месец освен чегъртането, е, че замениха грантовете за кредити. Във външната политика изпълняват това, което сме взели като решение в НС.

В бюджета сме заложили 5-процентно увеличение на пенсиите. Сложихме толкова буфери, за да не теглим заеми. И треперихме за всяка стотинка в бюджета”, заяви Борисов.

Той коментира и строителството на АМ „Хемус”, която, по думите му, била най-важното.

„За съжаление, машините стоят, никой не работи. Какво не им харесва „Хемус”? Парите са там, само да работят. Какво им пречи, че не работят? Почти готова е до Търговище”, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Нямаме неизпълнени обещания”, отсече той, изброявайки нещата, които ГЕРБ са обещали и изпълнили по време на управлението си.

„Прочетох тук на Слави Трифонов: нещо друго. Ами какво ще е това нещо друго? Ще повторим на БСП фалитите на банките? Или фалитът на КТБ, който направи дупка от милиарди? Кое ще е това друго. Аз с голяма радост бих се срещнал..., най-приятелски пред публиката да чуем кое е другото.

Като не ти харесва Борисов, представяш твоя план. Казваш кой ще ти е министър. Като не им харесва програмата на Деница Сачева, безплатния топъл обяд, представяш твоя министър и казваш колко пари ще струва тяхната програма и откъде ще се вземе.

Същото е в земеделието, авансово сме изплащали на селското стопанство дотациите", коментира той.

„Имаме готовност, имаме програма, армията ни е готова... Или сме най-лошите, или сме най-добрите", подчерта Борисов. 

„Вместо да влезем с Хърватия в еврозоната, аз съм сигурен, че те и това ще провалят", коментира лидерът на ГЕРБ. 

„Това е един голям пъклен план. Само във Венецуела Мадуро става президент благодарение на машините, които са в България. В момента машините са в ръцете на тези хора. В цяла Европа няма такива машини. Холандия, Германия... А ние с министър Бойко Рашков очакваме честни избори. Да, сега ще има манипулирани избори", предупреди бившият премиер. 

Той заръча на съпартийците си да обикалят и да казват на хората, че машините не са страшни, да излязат и да гласуват.

„Представете си да се повтори такава избирателна активност, 5 гласа могат да решат първото място. Имаме програма, армията ни е в готовност. Или сме най-добрите, или сме най-лошите.

Преди две години са започнали да правят компромата с чекмеджето, защото ГЕРБ без лидер е наполовина ГЕРБ, пак ще издържите, защото имаме яки структури, кадри имаме, но още малко ви трябва. Реорганизираме, подновяваме партията“, каза още той.