Вече най ме дразни изречението България не е сама, искам нещо практическо. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на bTV по повод мигрантската криза и реакциите на европейските лидери.
„Искам нещо практическо – техника, хора”, посочи премиерът. По думите му над 120 млн. евро са влезли у нас по път на границата. „Искам да са във вид на техника”, каза още Борисов.

„В момента много от мигрантите в София влизат от Гърция, но като иде ДАНС на интервю по тях казват, че идват от Турция. Лъжат, каза Борисов и поясни, че това е заради договорите за реадмистия с южните ни съседки.

Що се отнася до обвиненията, че е гълъб и политическата совалка Истанбул – Берлин, премиерът каза:
„Това някой идиот може да го каже, че съм гълъб. Не знам кой го е казал, но само идиот би могъл да каже такива думи. Какво ли не търси ЕС и Могерини отива в Истанбул да търсят варианти за успокояване на ситуацията по границата с Турция”, поясни премиерът.

„Дали си дават сметка, че ако не се вложи висша дипломация от целия ЕС от целия свят последиците ще са катастрофални, то не веднъж се е случвало”.
Ние като съседи сме длъжни да спазваме добри отношения, това че някой от опонентите се дразнят че хората по света си говорят с мен на малко име, защото затварянето на Балканския път е не само моя идея, борил съм се да стане факт

Совалката Турция- Германия е ежедневна работа на един премиер
Туск вчера си е говорил един час с мен за Брат и слава Богу имаме уникалния шанс за България 

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ КАК БОРИСОВ ПОСТАВИ ХЕКИМЯН В ЪГЪЛА С КОНТРАВЪПРОС