Опасенията на неформалния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за терористични актове, ако ДПС напусне властта се обосновавали на изнесените данни за тефтерчето на покойния секретар на канцеларията на Ахмед Доган - Ахмед Емин, в което той казвал, че има среди в ДПС, които искат да върнат България през 1985 година. Това Борисов заяви пред Нова телевизия.

Борисов призна, че е участвал във Възродителния процес през 1985-1989 година в Дулово и Каолиново, като е командвал батальон в МВР, който опазвал реколтата и реда. Нямал обаче награда от това време, защото големите началници ги получавали. Когато се прибрах у дома казах на майка ми, че това, което видях там никога повече не искам да го виждам в България - насилие и от двете страни.  Не мога да кажа, че съжаляввам и да се извинявам за постъпките си тогава. Може би тогава се е усетило, че има влияние на съседни служби. Ние тогава сме се разминали с едно Косово, за това съм против етническите партии. Ако ДПС загуби изборите могат да го приемат като насилие и да предприемат интервенция. Държавата е абдикирала от тези райони, там се говори само на турски, каза Борисов. Той изрази убеждението, че в България действа ислямисткия фундаментализъм. Дестабилизацията на страната много лесно може да стане. Формулата е максимално мохамеданите да се вкарват във властт, но не на етническа основа, а на базата на професионализма, каза Борисов. Не мога да кажа, че с Доган можем да седнем на една маса и да управляваме, допълни той. Изказването си за дестабилизацията, ако ДПС излезе от властта Борисов изказвал и на основата на изказвания на премиера и на президента, които твърдяли много преди него, че е създаден най-добрия етнически модел, който осигурява етническия мир с участието на ДПС във властта. Не разбирам защо като те казват това нещо много анализатори не са го чули. Борисов атакува и тезата на президента през 1990-1997 година Желю Желев, че щом България е в ЕС и НАТО това не може да се случи, защото и Кипър била в НАТО, но разделителната линия на гърци и мюсюлмани там е поставена. Той попита и откъде са дошли средствата за построяването през последните години на 1500 джамии.
Борисов категорично се разграничи от Сезгин Мюмюн, който поиска  автономия  за помашката общност в България. Той посочи, че една от основните причини е скандала с писмото за финансиране на Атака от ДПС, което Мюмюн твърдял, че е оригинал, но още тогава Борисов не му повярвал. Освен това се представял в смесените райони и като човек на Борисов. /БЛИЦ