"Би трябвало Планът за развитие и устойчивост, който не сме видели, да решава въпросите за "Марица изток". Правителството пък бързо да обясни какво ще става там", това коментира в кулоарите на Народното събрание (НС) лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"В уникална ситуация сме - от една страна трябва да помагаме на Асен Василев за бюджета, а от друга да отправяме послания на избирателите колко е лошо да избират техен кмет.

С много такт и внимание трябва да подхождаме и да не допускаме в общините да има хаос. Ако трите партии от сглобката като блок да имат най-много общински съветници и кметове, това ще потвърди правителството", каза той.

"Не сме съгласни, че работим задкулисно и затова излизаме с подписите и с имената си", изтъкна Борисов.

"Ние карахме години без бюджет, а парламентът ще е в почивка за изборите, затова ще подкрепим Асен Василев за бюджета", каза лидерът на ГЕРБ и уточни, че днес той ще го представи пред тях.

"Няма да приемаме донос-бонус", категоричен бе Борисов.

"Когато горивата бяха 4 лева хората казваха: "Това е промяната!" - така той коментира покачващите се цени на горивата.

"Извадихме интелигентни и умни кандидати, които да водят политическа битка и да работят заедно, както и ние да работим заедно", посочи Борисов във връзка с влизането на Антон Хекимян в кметската надпревара за София.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук