„Разговаряхме дълго с Кирил Петков и акад. Николай Денков“ – това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС) преди началото на днешното заседание.

„Има няколко неща, които ни смущават. Акад. Денков прие аргументите ни. Затова днес подкомисията за контрол на еврофондовете ще я приемем в комисия“, обясни Борисов.

Делян Пеевски: За да няма повече неволни грешки с ГЕРБ ще предложим комисия за контрол на еврофондовете

„Дава се един индикативен списък на близки фирми или част от тях много близки до управляващите, които за нас е странно, че са се появили там“, уточни лидерът на ГЕРБ.

Освен това той попита какво означава формален процес на оценка, залегнал като термин в тези териториални планове.

„Така написано, това означава. Академик Денков ме увери, че не е така и още в петък тези изречения ще изчезнат“, сподели той на въпрос означава ли това, че парите ще ги получат близки до ПП фирми.

По думите му това било неволно допусната грешка.

„Като гледам фирмата на Дечо Колев, нямам нищо против, но той е основен спонсор на „Промяната“. Рибарски му е бивш служител. 

За да няма напрежение и мнителност, разговарях с тях и се надявам това да приключи в петък“, разкри Борисов.

БЛИЦ припомня, че в сряда само няколко часа след като от финансовото министерство съобщиха за отпадане на проекти от Плана за възстановяване, ГЕРБ даде извънредна пресконференция, на която алармираха, че "се раздават милиарди на странни фирми"

Освен това днес Борисов заяви още, че според него това управление било уникално в света - без коалиция и удържайки на толкова яростни атаки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук