Искам да попитам коя вересия първо ГЕРБ трябва да плати. Платихме военните самолети и хеликоптери. Тази година дойдоха плащанията за "Белене" и американските централни. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов в ефира на БНТ.
На въпрос защо не е подредил държавата така, както трябва, той заяви: "Ние тамън я подредихме. Това са неща, които се правят месеци наред. Много се говори, че е хубаво пенсионери, военни и полицаи да намерят поприще и да продължат да работят. Променихме закона. Той влезе в сила декември месец, а поле финансирахме и докарахме 320 милиона лева от Брюксел целево за охраната на границата с всички колеги и резултатите ще са много видими. Хората са доволни".

"Лесно е да обещаваш и да даваш предварително, без да си обезпечил. Когато правиш нещо, е хубаво да си го финансираш и подредиш, пък ако другите искат, нека да го продължат и да го направят. Нека другите да кажат кой друг е издействал извън бюджетите по европрограмите целево за България 1 лев?!", добави Борисов.
 
Относно това, че ще се намерят патрулки, а хора от къде, той заяви: "Толкова са възможностите на държавата. Колко взимаха милиционерите и пожарникарите преди време до 89-та година? С каква техника се возеха? Аз съм бил в тази система и ви казвам, че условията са в пъти по-добри от това. Ние гасихме пожари с обикновени брезентови мушами и се возихме на шкоди. Сега има много добра техника".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!