Не се променят закони, просто се доизчистват, за да се знае дали някой, ако става служебен премиер, му се пази мястото. Не виждам никакъв проблем.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ във връзка с извънредното заседание на НС.

„Президентът е отговорен човек и няма да хвърли държавата в конституционна криза. Това е негов избор и ние го приемаме. Видяхме, че обявиха Гюров за предател, защото никой не бил говорил с него. Много неща чухме през тези няколко дни“, каза експремиерът.

„Калин Стоянов се справи добре с Шенген и с границата. От вчерашното съобщение на МВР кой е назначил жената на Нотариуса, също стана ясно. Калин Стоянов също е лично назначение на Бойко Рашков. Нека всички да имат памет. Много интересни бяха тези дни. Най-интересно ни беше, че сме повишили раждаемостта за 9 месеца“, каза той.

„За всички останали паметта ми е, че имаше ясни и принципни решения – за Украйна, за енергетиката, за социалната сфера, пенсиите. Трите партии внасяхме заедно предложението, гласувахме го и т.н.“, заяви депутатът и лидер на ГЕРБ.

"Не виждам нещо, за което Христо Иванов да е виновен, за което да носи отговорност", уточни той.

„На мероприятието на ПП-ДБ през последните дни те говореха лошо за нас, но после казаха, че след изборите пак трябвало да говорят с ГЕРБ за управление“, поде политикът и добави:

„Съветвам ги да отидат... има една много хубава постановка „Език мой, враг мой“. Ако продължават така, това няма да се случва. И 150 депутати да имаме от ГЕРБ-СДС, няма как да управляваме сами с ДПС“, каза той, но не пожела да обясни по-конкретно, защото репортер успя да го провокира, седейки зад гърба му въпреки многократните забележки на Борисов.

Кадри на ГЕРБ не са търсени за срещи от посочения от президента за служебен премиер Димитър Главчев, увери лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и отрече той да участва в избора на министри.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук