Днес премиерът Бойко Борисов се яви в Народното събрание, за да участва в петъчния парламентарен контрол.

Той отговаря на въпрос на депутата от БСП Антон Кутев за посещението си в Москва и за срещата си с руския президент Владимир Путин. Министър-председателят отговори на следния въпрос: "Какви са договореностите, които постигнахте с руския президент по отношение на доставките на природен газ за България".  

"Щеше ми се да започна с това, което Г-жа Нинова каза - обединени да постигнем много. Сега ни предлагате да работим заедно - Добре, приемам го. Но по този начин, по който ми зададохте въпроса ще бъда кратък. Бях се подготвил за друг отговор, но ще кажа следното: "Това, което трасира президентът Радев постигнахме и ние. Отидох и видях, че той не бе трасирал нищо. Благодаря", отсече премиерът и отново седна на мястото си в Парламента."Съжалявам. Винаги когато съм идвал в парламента знам, че от БСП ме чакате не за да свършим някаква работа, а за да си изговорите това, което искате. За рейтинги мога да кажа, че ГЕРБ има по-висок рейтинг от БСП, а Мая Манолова от този на президента. Но това не значи нищо. Три часа си говорих с Путин. Толкова да не съм разбрал какво е казвал, а на живо го предаваха - не мога да се съглася с вас. Г-жо Нинова, виждате как вашият депутат се обръща към мен и води разговора", допълни все пак Борисов.

"Използвате случая да се заяждате с мен и да си разменяме реплики. Това не помага на никого. На кой да повярвам - едни казват, че съм васал на Путин - други не. Като той дойде в България тази година ще го помоля да седне и да си поговори с вас на руски и да ви каже всичко, което сме си говорили и какво мисли", заяви премиерът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!