Все пак премиерът Бойко Борисов ще пристигне в парламента, за да разкаже за срещите си в Москва в края на май. След около година отсъствие от парламентарния контрол, Борисов ще отговаря на депутатски въпрос този петък, първи в министерския дневен ред.

И въпреки че от ДПС го подканиха още преди дни да дойде в НС и да разкаже какво са си говорили по енергетиката с руския президент Владимир Путин, Борисов ще се отзове, но за да отговаря на актуалния въпрос на социалиста Антон Кутев.

Кутев е поискал устен отговор от Борисов на въпроса какви са договореностите, които е постигнал с руския президент по отношение на доставките на природен газ.

Борисов често е упрекван от опозицията, че неглижира с отсъствието си парламента, за което го атакува миналата седмица и президентът Румен Радев, обвинил го в автокрация. Тогава го защити шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който заяви, че депутатите от групата си вземат решенията сами, а Борисов е нямало как да идва в НС заради натоварената си международна програма през последните месеци.

За последно министър-председателят се появи в Народното събрание в края на февруари по време на скандала с ЧЕЗ, но тогава участва в брифинг в кулоарите, а в пленарната зала не е влизал от миналата година, уточнява Канал 3.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!