Бойко Борисов няма да се кандидатира за народен представител на предстоящите парламентарни избори, въпреки че заради това ГЕРБ ще загуби поне 10 депутатски места, обяви той в телефонно интервю пред Николай Бареков, пише в блога на журналиста.
Кметът на столицата предприема тази стъпка, за да се кандидатира за поста министър-председател при евентуална победа на партия ГЕРБ. Като премиер той възнамерява да изпълни и ангажиментите си към София, записани в предизборната програма на партията - изграждане на метрото, преасфалтиране и построяване на магистралите Тракия и Люлин.

Фамилия Стоянови са като семейство Клинтън

"Петър Стоянов няма да бъде нито пропорционален, нито мажоритарен кандидат на ГЕРБ - такъв ще бъде Емил Стоянов, който като успял бизнесмен е крайно време да излезе от сянката на брат си", коментира още Борисов.

В световната политика има и други примери на ярки политически фамилии, като семейство Клинтън например, припомни кметът. Бил Клинтън беше президент на САЩ, а съпругата му Хилъри сега заема ключовия пост държавен секретар на страната. /БЛИЦ